Wegens drukte kan het voorkomen dat je order later wordt bezorgd dan dat je van ons gewend bent. Ons excuus voor het ongemak!

Kruimeldeeg

0 review
Een heerlijk basisrecept voor kruimeldeeg, een krokante topping voor je fruit, taarten en crumbles. Altijd handig!
Baktijd wordt geladen...
Kruimeldeeg

Kruimeldeeg is onmisbaar in vele desserts. Strooi het over je fruit, bak het in de oven en je hebt een crumble. Of bak het los in de oven en voeg het als extra crunch toe aan je dessert. Ook is het een bekende topping van vele vlaaien, cakes, muffins of andere taarten. Onmisbaar dus!

  • Aantal porties: 2-3
  • Bereidingstijd: 10 min. + 20 tot 25 min. oventijd
  • Keukenbenodigdheden: oven, schaal, bakplaat met bakpapier (of ovenschaal), weegschaal

Bereidingswijze

Ingrediënten kruimeldeeg
  1. Doe alle ingrediënten in een kom en meng even goed door elkaar. Mocht je extra smaakmakers zoals citroen, vanille, kaneel of andere kruiden willen toevoegen doe je nu alvast.
Kruimeldeeg

2. Wrijf de blokjes boter met de rest van de ingrediënten tussen je duim en andere vingers tot er een kruimeldeeg ontstaat. Je kunt hier eventueel ook twee messen voor gebruiken, waarbij je de boter door de rest van de ingrediënten ‘snijdt’.

Kruimeldeeg

3. Het deeg moet tot een bal samenkomen wanneer je het samenknijpt, maar het moet ook gemakkelijk weer uit elkaar brokkelen wanneer je het breekt. Hiermee houdt je volledige controle over de grootte van je kruimel chuncks.

Kruimeldeeg

4. Top je crumble of andere baksel af met het kruimeldeeg en bak voor zolang het andere recept moet bakken. Wil je de kruimels los bakken, doe je dit op een met bakpapier bekleedde bakplaat voor 20-25 minuten op 180C (of tot goudbruin).

Er zijn enorm veel mogelijkheden met kruimeldeeg. Top je fruit-crumble, muffins, vlaai, cake, taartjes of toetje met de heerlijk gebakken kruimels voor een extra crunch. Je kunt zelf een twist geven aan het kruimeldeeg door smaken zoals kaneel, citroen, vanille of cacao toe te voegen. Vervang eventueel de havermout voor amandelmeel of voeg noten en zaden toe aan je deeg. De keuze is aan jou!

Dit bericht is geplaatst in Basisrecepten, Zoek op ingrediënt en getagged met Havermout

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Havermout
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 1,85

Havermout
Havermout
800 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
1,85
 2,31/kg
900 gram navul
Info
De voorraad wordt opgehaald
Special Price 1,89 Regular Price 1,99
 2,10/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
37,50
 1,50/kg
Himalaya zout fijn wit
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 1,50

Himalaya zout fijn wit
Himalaya zout fijn wit
500 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
1,50
 3,00/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
49,95
 2,00/kg
Tarwebloem (Type 550)
De Notenshop
Waardering:
93% of 100

Vanaf 1,50

Tarwebloem type 550
Tarwebloem (Type 550)
1000 gram navul
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
1,50
 1,50/kg
1000 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
1,50
 1,50/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
29,95
 1,20/kg