Basisrecept voor granola

Zelf granola maken is echt een opgewaardeerde activiteit, met een handvol ingrediënten en een kwartiertje oventijd maak je iets dat beter smaakt, gezonder is en véél goedkoper dan wat je in de supermarkt koopt.
Deze basisgranola is knapperig, licht gezoet en vol goede vetten. Perfect over yoghurt, smoothie bowls of gewoon als snack uit de pot. En het mooiste: je kunt hem elke keer nét anders maken.
Aantal porties: voor 1 pot
Bereidingstijd: 10 minuten + 20 minuten oventijd
Keukenbenodigdheden: oven, ovenplaat, luchtdichte pot en een mengkom
Bereiding:
- Verwarm je oven voor op 180 graden (boven-/onderwarmte) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- De havervlokken, noten, kaneel en zout in een grote kom. Roer goed door.
- Smelt de kokosolie en meng die met de honing of ahornsiroop. Gier dit mengsel over de droge ingrediënten en schep goed om zodat alles gelijkmatig bedekt is.
- Spreid de granola gelijkmatig uit over de bakplaat of bij een kleine hoeveelheid in een bakvorm.

- Bak 20-25 minuten in het midden van de oven, roer halverwege even door zodat het niet aanbrandt.
- Laat volledig afkoelen, dan wordt de granola pas écht knapperig.
- Voeg eventueel kokosvlokken toe in de laatste 5 minuten van het bakken, of roer gedroogd fruit erdoor zodra het gebak is afgekoeld.


Variatie ideeën:
- Chocolade granola: voeg na het afkoelen 50 gram pure chocolade chunks toe.
- Tropisch: gebruik kokosvlokken, cashewnoten en gedroogde ananas of mango.
- Notenvrij: gebruik enkel zaden en pitten (pompoen-, zonnebloem-, chiazaad).
- Kaneel-appel: voegtijdens het bakken kleine stukjes gedroogde appel toe.
- Herfstversie: kruid met koekkruiden of pumkpin spice.


















Opmerkingen (0)