Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Hoe maak je glazuur?

3
(10)
Glazuur, een vaak gebruikte topping op taarten of cupcakes. Ga jij ermee aan de slag?
5 min.
Hoe maak je glazuur?

In principe zijn er twee soorten glazuur, degene met water en degene met eiwit. Welke van de twee je het beste kunt gebruiken leggen we in deze post uit dus lees gauw verder!

  • Aantal porties: -
  • Bereidingstijd: 5 min.
  • Keukenbenodigdheden: Weegschaal, garde of vork, kommetjes

Bereidingswijze

Het maken van glazuur is letterlijk het mixen van poedersuiker met een soort vocht. Dit kan voor normale glazuur water of citroensap zijn, maar dit kan voor royal icing eiwitten zijn.

De ratio's vocht tot poedersuiker hangt af van je doel. Wil je een cake bestrijken met een dunne laag glazuur, voeg dan beetje bij beetje meer vocht aan je poedersuiker toe tot je de gewenste consistentie hebt. Let er wel op dat je heel weinig vocht nodig hebt om glazuur te maken, voeg dus altijd een halve eetlepel per keer toe op ongeveer 100-125 gram poedersuiker. Te dun geworden? Geen probleem! Voeg meer poedersuiker toe tot je weer de gewenste dikte hebt.

Ingrediënten

Royal Icing is een glazuur die steviger is dan de water/citroensap versie. Royal icing droogt ook sneller op en geeft een hardere glazuurlaag die sneller breekt. Ook is deze glazuur vaak iets minder wit van kleur (vanwege de eiwitten), maar geeft hij een veel dikkere dekking dan glazuur op water basis. Hou voor de consistentie dezelfde regels aan als de reguliere glazuur. Voor royal icing heb je ongeveer per 1 eiwit, 125-150gr poedersuiker nodig. Heb je een hele dikke spuitbare glazuur nodig? Voeg dan meer poedersuiker toe tot de gewenste consistentie is bereikt.

Glazuur

Het linkerkoekje is bedekt in glazuur op waterbasis, waar de rechter bedekt is met royal icing.

Glazuur

Decoreren maar!

Wanneer je koekjes gaat decoreren zouden wij persoonlijk aanraden om royal icing te maken. Let er wel op dat je eieren goed gepasteuriseerd is zodat je het veilig rauw kan consumeren.

Ook kun je natuurlijk kleurstof aan je glazuur toevoegen om zo heerlijk te kunnen decoreren! Het beste advies is hier om een kleurstof op poeder of gel basis te kiezen, zodat je de glazuur niet verder uitdunt.

Veel decoreer plezier!

Cupcakes
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Bakrecepten, Basisrecepten en getagged met Citroen

Opmerkingen (1)

Plaats een reactie