Black Friday Marathon: 5% korting op ALLES!

ACTIE: Chocolade cashewnoten melk 500 gram voor maar €3,50! Klik hier!

Black Friday Marathon: 15% korting op geselecteerde ongebrande noten! Klik hier!

Black Friday Marathon: 20% korting op geselecteerde muesli & granen! Klik hier!

Black Friday Marathon: 10% korting op alle kruidnoten & pepernoten! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: Pijnboompitten 300 gram met 30% korting! Klik hier!

Black Friday Marathon: 50% korting op 500 gram bananenchips! Klik hier!

Black Friday Marathon: Tot wel 80% korting op Sale-producten! Klik hier!

Black Friday Marathon: Chocolade pinda's melk 1kg voor €4,95! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: 25% korting op kokosolie geurloos (bio) 500 ml! Klik hier!

Heerlijke én gezonde Havermoutkoekjes

4.7
(6)
Binnen een handomdraai creëer je overheerlijke, simpele én gezonde koekjes. Een fijn basis recept voor havermoutkoekjes, een waarin je eindeloos kan variëren.
10 min. + 15 min. oventijd
Heerlijke én gezonde Havermoutkoekjes

Een fijn basisrecept voor heerlijke havermoutkoekjes is altijd handig. De meeste ingrediënten zal je wel in huis hebben, dus niets staat je in de weg om hier direct een flinke hoeveelheid van te maken. Omdat je geen geraffineerde suikers nodig hebt om dit koekje toch heerlijk te laten smaken, is het ook perfect voor in de lunchtrommel of als een snel ontbijt als je echt niet kan stoppen voor ontbijt.

Hoe maak je gezonde havermoutkoekjes

  1. Verwarm de oven voor op 180 en doe een vel bakpapier op een bakplaat. Zet deze apart.
  2. Doe alle droge ingrediënten in een ruime kom en roer even door.
  3. Kluts in een schenkbeker de eieren met de kokosolie en het zoet en vanille door elkaar en schenk dit bij de droge ingrediënten.
  4. Roer om en om totdat je een kleverig deeg hebt dat makkelijk tot balletjes te vormen is. Wanneer het deeg te droog is, voeg dan tot 6 eetlepels water toe, één eetlepel tegelijk.
  5. Maak je handen nat en rol balletjes van het deeg.
  6. Druk de balletjes plat op de bakplaat.
  7. Bak de koekjes in 15 - 20 minuten gaar en goudbruin.

Laat de koekjes goed afkoelen, ze worden dan nog iets knapperig. Je kan deze overheerlijke havermout koekjes in een luchtdichte doos tot een week bewaren!

Havermoutkoekjes zijn er natuurlijk in allerlei soorten en maten. Dit recept is een fijn basis recept, een waar je eindeloos mee kunt variëren. Je maakt een lekkere, simpele én gezonde snack binnen een handomdraai. Voeg bijvoorbeeld diverse noten, gedroogd fruit of stukjes chocolade toe om je eigen variant te maken.

Laat me weten in de reacties welke variant jij zou proberen!

Dit bericht is geplaatst in Recepten, Ontbijt recepten, Tussendoortjes recepten en getagged met Havermout

Opmerkingen (3)

Plaats een reactie