Banoffee taartjes

2 reviews
Banoffee is een taart die bestaat uit bananen, room en toffee op een koekjesbodem. Onwijs lekker, maar minder voedzaam. Geïnspireerd op deze heerlijke taart zijn deze ‘gezondere’ banoffee taartjes ontstaan.
30 min. + 20 min. oventijd
Banoffee taartjes

Gemaakt met een havermout bodem, gevuld met een heerlijke karamel van dadels en amandelpasta, afgemaakt met vanille kwark, banaan en chocola. Al het lekkers van de banoffee taart, in een voedzamere en nog steeds hele lekkere taart. Heerlijk als verwennerij bij de koffie, maar zelfs als ontbijt doen deze taartjes het goed. 

Deze banoffee taartjes zijn 100% plantaardig en indien gebruik gemaakt van glutenvrije havermout ook volledig glutenvrij. Oké, het is misschien geen échte banoffee taart, maar deze zijn zeker het proberen waard.

  • Aantal porties: Voor 4 taartjes
  • Bereidingstijd: ca. 30 minuten + 20 minuten oventijd 
  • Keukenbenodigdheden: 4 kleine bakvormen, keukenmachine, oven, snijplank, keukenmes, mengkom en een vork

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Hak de amandelen fijn en meng deze met de havermout en een snuf kaneel
  3. Prak in een kom de banaan fijn en meng dit samen met de agavesiroop en vanille extract 
  4. Voeg vervolgens het havermout mengsel bij de banaan en meng dit tot een geheel
  5. Vet 4 kleine bakvormen in met wat boter of olie en verdeel hierover het mengsel. Druk deze goed aan op de bodem en zorg dat ze een opstaande rand krijgen
  6. Bak de bodems voor circa 20 minuten in de oven. Laat ze daarna goed afkoelen. Ga ondertussen de vulling aan de slag met de vulling.
  7. Meng in een keukenmachine of blender de dadels, amandelpasta en vanille extract door elkaar tot een pasta (zijn je dadels wat droog? Laat ze dan circa 10 minuten weken in warm water en giet ze daarna af)
  8. Zodra de bodems zijn afgekoeld, verdeel de dadelpasta over de vier taartjes
  9. Verdeel vervolgens de vanille sojakwark over de taartjes
  10. Snijd de banaan in plakjes en garneer de taartjes met de plakjes banaan, geroosterd amandelschaafsel en pure chocola 

Tip: wil je de taartjes bewaren? Bewaar dan de bodems en de vulling apart en vul ze pas wanneer je ze wilt gaan eten. Anders worden de bodems zacht

Dit bericht is geplaatst in: Bakrecepten, Gebak recepten, Taart recepten

Opmerkingen (1)

Plaats een reactie