Overnight oats, de naam zegt het eigenlijk al. Havermout wat een nachtje heeft gestaan. Om de havermout zacht te laten worden is het belangrijk dat het vocht kan opnemen, hier gebruik je melk en/of yoghurt voor. Verder kan je allerlei smaakjes toevoegen om er jouw speciale overnight oats van ta maken. Omdat bananenbrood bij vele favoriet is, bedacht ik overnight oats met de smaak van bananenbrood. Daarnaast is dit ontbijt ook nog eens heel voedzaam en heb jij voorlopig geen honger meer.

Ingredienten bananenbrood overnight oats

  • 1 banaan
  • 50 gram havermout
  • 120 ml amandelmelk
  • 3 el (plantaardige) yoghurt (of Griekse yoghurt)
  • 0,5 el rijststroop (of een ander zoetmiddel naar keuze)
  • 0,5 tl kaneel
  • Walnoten of amandelen ter garnering.

 

Hoe maak je het?

Pureer de banaan tot fruitpuree. Meng de banaan samen met de melk, kaneel, yoghurt en het zoetmiddel tot een glad beslagje. Voeg hier tot slot de havermout aan toe en roer het geheel goed door elkaar. Giet het havermout mengsel in een kommetje en sluit dit af met een deksel. Zet dit voor ongeveer 4 uur of een nacht in de koelkast, zodat de havermout het vocht kan opnemen.
Haal het kommetje uit de koelkast. Hak de noten grof en garneer hiermee je overnight oats.
Je hebt nu een heerlijk bananenbroodje, maar dan als overnight oats! Een perfecte kick start als ontbijt, maar ook heerlijk als tussendoortje!

Liefs,
Charlotte