Opruim-Vrijdag met kortingen tot wel 80% Klik hier!

 20% korting op gebrande noten! Alleen 25 & 26 juli   |  OP = OP

Aperol Spritz Kwarktaart

0
(0)
Een kwarktaart met de smaak van een cocktail? Jazeker! Deze Aperol Spritz kwarktaart heeft een heerlijke bodem van speculooskoekjes, een romige kwarktaartlaag en een topping met Aperol Spritz.
30 min. + 4 uur wachttijd
Aperol Spritz Kwarktaart

Dit is er eentje voor liefhebbers van sinaasappel! Om de sinaasappelsmaak te benadrukken doen we ook wat vers sinaasappelsap in de topping. Je kunt dit eventueel vervangen door meer Aperol Spritz (en andersom kun je ook een deel van de Aperol in de vulling vervangen door vers sinaasappelsap). De taart is niet te zoet en heeft een licht bittertje dankzij de Aperol.

De Aperol Spritz kwarktaart is niet veel werk om te maken, maar hij moet wel even de koelkast in om op te stijven. Na een paar uur kun je de afgekoelde topping er voorzichtig op scheppen.

Tip: Gebruik een 0.0% Aperol Spritz zodat iedereen van deze kwarktaart kan genieten!

  • Aantal porties: voor 8-10 personen
  • Bereidingstijd: 30 min. en 4 uur wachttijd
  • Keukenbenodigdheden: bakpapier, springvorm 20 cm ø, keukenmachine (optioneel), steelpannetje, mixer, spatel en vershoudfolie

Bereidingswijze

  1. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Vet de bodem en rand in, bijvoorbeeld met bakspray of een neutrale olie. Doe de blaadjes gelatine voor de vulling in een ruime bak met koud water en laat 5 minuten weken.
  2. Maal de speculooskruimels fijn in het hakmolentje van de keukenmachine. Smelt de boter en meng dit met de speculooskruimels. Verdeel de speculooskruimels over de bodem van de springvorm en druk met een maatschepje of lege jampot aan tot een egale en stevige laag. Zet de bodem tot gebruik in de koelkast.
  3. Verwarm de Aperol Spritz voor de vulling met de suiker in een steelpannetje. Zet het vuur uit. Knijp de gelatine uit en voeg (zonder de rest van het water) toe aan de warme Aperol Spritz. Laat afkoelen tot lauwwarm.
  4. Roer de kwark los en klop de slagroom net niet helemaal stijf met het vanille extract en een schepje suiker. Roer de afgekoelde Aperol Spritz door de kwark en spatel daarna de slagroom erdoor. Giet de vulling op de koekbodem. Dek af met vershoudfolie en zet minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven (als de taart voldoende is opgesteven kun je na een paar uur al wel verder met de volgende stap).
  5. Doe de gelatine voor de topping in een ruime bak met koud water en laat 5 minuten weken. Pers de sinaasappel uit, zeef het sap en weeg het. Vul het sap aan met Aperol Spritz tot je in totaal 160 ml hebt. Verwarm het sap met de Aperol Spritz en de suiker in een steelpannetje. Zet het vuur uit. Knijp de gelatine uit en voeg (zonder de rest van het water) toe aan de warme Aperol Spritz. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  6. Giet de afgekoelde topping voorzichtig over de opgesteven vulling. Dek de kwarktaart weer af met vershoudfolie en zet hem terug in de koelkast zodat de topping ook op kan stijven. Garneer de taart naar wens met verse of gevriesdroogde sinaasappelschijfjes. Enjoy!

Opmerkingen (0)

Gebruikte ingrediënten
Vanille extract 100 gram
De Notenshop
Waardering:
93% of 100
21,95
Kristalsuiker
De Notenshop
Waardering:
100% of 100

Vanaf 2,25

Kristalsuiker
Kristalsuiker
Gevriesdroogde sinaasappel schijfjes
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 5,95

Gevriesdroogde Sinaasappel Schijfjes
Gevriesdroogde sinaasappel schijfjes
Rabeko zero cooking spray naturel (200 ml)
De Notenshop
Waardering:
95% of 100
3,95