Winterse wortel–pastinaaksoep met hazelnoten
Een romige wintersoep van wortel en pastinaak, subtiel gekruid met garam masala en afgemaakt met knapperige geroosterde hazelnoten.
50 min.

Deze winterse wortel–pastinaaksoep is perfect voor de koude winterdagen. Met zachte, zoete groenten, een vleugje warme garam masala en de nootachtige crunch van geroosterde hazelnoten is het een smaakvolle combinatie.
Het is eenvoudig te maken, voedzaam en ziet er met de noten als topping ook nog eens prachtig uit op tafel!
- Aantal porties: voor 4 personen
- Bereidingstijd: 40 - 50 minuten
- Keukenbenodigdheden: Grote soeppan, snijplank, scherp koksmes, hittebestendige spatel of houten lepel, staafmixer (of blender) en kommetjes om te serveren
Bereidingswijze
- Hak de geroosterde hazelnoten grof en zet ze apart voor de garnering.
- Schil de wortelen en pastinaak en snijd ze in stukken.
- Snipper de uien grof en hak de knoflook.
- Verhit de olijfolie in een grote soeppan en fruit de ui 4–5 minuten tot deze glazig is. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak deze nog 1 minuut mee.
- Voeg de wortel en pastinaak toe aan de pan, strooi het kerriepoeder en de garam masala eroverheen en schep alles goed om zodat de groenten bedekt raken met de kruiden.
- Giet de groentebouillon in de pan, breng alles aan de kook en laat de soep 20–25 minuten zachtjes pruttelen totdat de groenten volledig zacht zijn.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een glad en romig geheel en roer vervolgens de hazelnootdrink erdoor; verwarm de soep daarna nog kort zonder deze te laten koken.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Schep de soep in kommen en garneer met de grof gehakte hazelnoten.














Opmerkingen (0)