ACTIE: Chocolade cashewnoten melk 500 gram voor maar €3,50! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: Pijnboompitten 300 gram met 30% korting! Klik hier!

Opruim-Zondag: Pijnboompitten Yunnan 300 gram voor maar 6,95! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: Chocoladereep Deluxe voor maar 3,50! Klik hier!

Winterse wortel–pastinaaksoep met hazelnoten

0
(0)
Een romige wintersoep van wortel en pastinaak, subtiel gekruid met garam masala en afgemaakt met knapperige geroosterde hazelnoten.
50 min.
Winterse wortel–pastinaaksoep met hazelnoten

Deze winterse wortel–pastinaaksoep is perfect voor de koude winterdagen. Met zachte, zoete groenten, een vleugje warme garam masala en de nootachtige crunch van geroosterde hazelnoten is het een smaakvolle combinatie.

Het is eenvoudig te maken, voedzaam en ziet er met de noten als topping ook nog eens prachtig uit op tafel!

  • Aantal porties: voor 4 personen
  • Bereidingstijd: 40 - 50 minuten
  • Keukenbenodigdheden: Grote soeppan, snijplank, scherp koksmes, hittebestendige spatel of houten lepel, staafmixer (of blender) en kommetjes om te serveren

Bereidingswijze

  1. Hak de geroosterde hazelnoten grof en zet ze apart voor de garnering.
  2. Schil de wortelen en pastinaak en snijd ze in stukken.
  3. Snipper de uien grof en hak de knoflook.
  4. Verhit de olijfolie in een grote soeppan en fruit de ui 4–5 minuten tot deze glazig is. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak deze nog 1 minuut mee.
  5. Voeg de wortel en pastinaak toe aan de pan, strooi het kerriepoeder en de garam masala eroverheen en schep alles goed om zodat de groenten bedekt raken met de kruiden.
  6. Giet de groentebouillon in de pan, breng alles aan de kook en laat de soep 20–25 minuten zachtjes pruttelen totdat de groenten volledig zacht zijn.
  7. Pureer de soep met een staafmixer tot een glad en romig geheel en roer vervolgens de hazelnootdrink erdoor; verwarm de soep daarna nog kort zonder deze te laten koken.
  8. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  9. Schep de soep in kommen en garneer met de grof gehakte hazelnoten.

Dit bericht is geplaatst in Recepten, Tussendoortjes recepten, Bijgerechten en getagged met Hazelnoten, Olijfolie, Zout

Opmerkingen (0)

Gebruikte ingrediënten
Hazelnoten wit ongebrand
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 8,95

Hazelnoten wit ongebrand
Hazelnoten wit ongebrand
Natural Temptation Garam masala (bio) 50 gram
Natural Temptation
Waardering:
95% of 100
4,19
Your Organic Nature Olijfolie mild 500 ml
Your Organic Nature
Waardering:
97% of 100
7,49
Your Organic Nature Olijfolie extra vierge 500 ml
Your Organic Nature
Waardering:
94% of 100
7,79
Zeezout fijn
De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 1,25

Fijn zeezout
Zeezout fijn
Groentebouillon
De Notenshop
Waardering:
100% of 100

Vanaf 6,95

Groentebouillonpoeder
Groentebouillon