Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Walnoot-wortel muffins

1 review
Het is bijna pasen! En wat hoort er bij pasen? Inderdaad….wortels! Hoe leuk zou het zijn om deze heerlijke walnoot-wortel muffins op de tafel van de paasbrunch te zien schitteren?
Baktijd wordt geladen...
Walnoot-wortel muffins

Deze heerlijke muffins zijn gemaakt met de fijne amandelmeel van de notenshop, die ervoor zorgt dat het een heerlijk beslag wordt en er een smeuïge muffins uit komen. Deze amandelmeel is dan ook erg fijn om te gebruiken bij het maken van gebakjes.

Ik heb ervoor gekozen om naast amandelmeel ook havermeel en volkoren speltmeel te gebruiken. Heb je liever minder koolhydraten? Neem er dan 50 gram extra amandelmeel voor in de plaats.

  • Aantal porties: 10
  • Bereidingstijd: 20 min. + 35 min. baktijd
  • Keukenbenodigdheden: Handmixer, muffin vormpjes, grote kom, oven, rasp

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden hetelucht.
  2. Mix de boter, roomkaas, merg van vanillestokje en suikervervanger in een paar minuten luchtig met een handmixer.
  3. Voeg één voor één de eieren toe en mix deze toe aan het beslag.
  4. Voeg er de meelsoorten, bakpoeder, zout en kaneel aan toe en meng dit tot een mooi beslag.
  5. Rasp de wortel en hak de walnoten in kleine stukjes en voeg deze toe aan het beslag.
  6. Neem het sap van een halve limoen en een mespunt rasp van de schil en meng dit nog even mee door het beslag.
  7. Verdeel het beslag over de 10 muffin vormpjes en bak deze af voor zo’n 35 minuten. Controleer altijd even met een prikker of de muffins gaar zijn, want iedere oven is anders waardoor ze soms wat korter of langer in de oven moeten. Wanneer de muffins een mooie kleur hebben en de prikker er droog uit komt, zijn de muffins gaar!
  8. Laat de muffins eerst goed afkoelen op een rooster voor je ze serveert.
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Ontbijt recepten, Tussendoortjes recepten en getagged met Amandelmeel, Walnoten, Kaneel

Opmerkingen (2)

Plaats een reactie