Wegens drukte kan het voorkomen dat je order later wordt bezorgd dan dat je van ons gewend bent. Onze excuses voor het ongemak!

Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt
95% van 100
9.5 / 10
Toon alle reviews

Tiramisu brownie

0
(0)
Ontdek de ultieme zoete verwennerij: Tiramisu brownies! Deze onweerstaanbare combinatie van fudgy chocoladevloer en romige mascarpone met een vleugje espresso tilt je brownies naar een hoger niveau. Perfect als dessert na een gezellig diner of als decadente traktatie bij de koffie. Één hap en je waant je in Italië!
45 min. + 20 min. oventijd
Tiramisu brownie

Tiramisu Brownies combineren de rijke, fudgy textuur van brownies met de romige, koffiesmaak van tiramisu. Dit dessert is een ultieme traktatie voor liefhebbers van chocolade en koffie!

Wat maakt Tiramisu brownies speciaal?

Browniebasis: De onderlaag is een klassieke, smeuïge chocoladebrownie, vaak gemaakt met pure chocolade en cacaopoeder voor een diepe smaak.

Espresso-infusie: Net als traditionele tiramisu bevat deze brownie een sterke koffiesmaak, meestal toegevoegd via de laag geweekte lange vingers (zoals in echte tiramisu).

Romige mascarponelaag: Boven op de lange vingers komt een zachte laag mascarponecrème, vaak gemaakt met roomkaas, mascarpone, suiker en eieren, wat zorgt voor die authentieke tiramisu-smaak.

Cacao-afwerking: De brownies worden meestal bestrooid met een laagje cacaopoeder, net zoals bij een klassieke tiramisu.

Hoe smaken ze?

Tiramisu brownies hebben een intense chocoladesmaak met een romige, lichtzoete en romige tegenhanger van de mascarpone. De koffie versterkt de chocoladesmaak en voegt een subtiele bitterheid toe, waardoor ze niet te zoet zijn.

  • Aantal porties: voor 12 personen
  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Wachttijd: 4 uur koelen
  • Oventijd: 20 minuten
  • Keukenbenodigdheden: Oven, vierkante bakvorm, handmixer, grote mengkom

Brownie:

1. Verwarm je oven voor op 160°C en vet een vierkante bakvorm of brownievorm in. Bekleed deze met bakpapier.

Alle ingredienten in schalen voor een Tiramisu brownie met boter, chocoladedruppels, eieren, bloem, suiker, vanille extract en meer

2. Smelt de boter in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Giet de gesmolten boter over de chocolade en laat dit één minuut staan zodat de chocolade smelt. Roer daarna goed door tot alles volledig gemengd is en zet het opzij om iets af te koelen.

RVS schaal met chocoladedruppels en boter

3. Klop in een aparte grote kom de suiker, vanille en eieren tot een luchtig en licht mengsel (ongeveer 3 minuten).

RVS kom met suiker, vanille en eieren geklopt.

4. Gebruik een spatel om het boter-chocolademengsel voorzichtig door het eimengsel te vouwen.

RVS schaal met chocolademix en eieren

5. Voeg de bloem, espressopoeder en zout toe en vouw dit voorzichtig door het beslag tot het net gemengd is. Let op dat je niet te veel roert.

Kom met de mix en dan bloem, espressopoeder en zout toegevoegd

6. Giet het browniebeslag in de beklede bakvorm en strijk het glad. Strooi hier eventueel nog gehakte chocolade over.

Browniebeslag met stukjes chocolade erover in een grote vierkante bakvorm

7. Bak de brownies 20-25 minuten voor een extreem fudgy resultaat. Laat ze volledig afkoelen (het liefst een nacht in de koelkast).

Afgebakken brownie in een vierkante bakvorm

Tiramisu gedeelte

1. Meng de koffie met de suiker en moutpoeder en dip de lange vingers in het koffiemengsel. Laat ze een aantal seconden liggen zodat ze de koffie opnemen, verdeel dit over de brownie.

Ingredienten op borden voor de tiramisu
Bord met cacao en lange vingers, met een kom met beslag ernaast
Vierkante bakvorm met lange vingers bovenop het browniebeslag

2. Verhit het eigeel en de 75 gram suiker over au-bain-marie en klop tot een lichtgeel-lobbige massa. Voeg hier de mascarpone aan toe en meng tot een geheel.

Kom met mascarpone

3. In een aparte kom, klop de slagroom, Horlicks-poeder en 25 gram suiker stijf.

Kom met mascarpone, Horlicks-poeder en 25 gram suiker.

4. Meng de slagroom met het ei-mascarpone mengsel tot een gladde crème.

Ei-mascarpone mengsel in een RVS schaal

5. Leg de crème boven op de lange vingers en brownie en top af met cacaopoeder. Laat dit een aantal uur in de koelkast opstijven, snijd in stukken om te serveren en geniet!

Tiramisu brownie in een groot vierkante bakvorm
Opengesneden tiramisu-brownie
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Dessert recepten, Bakrecepten en getagged met Cacaopoeder, Chocolade, Vanille extract

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Biologische cacaopoeder
Bio
Cacaopoeder (bio)
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 6,50

Biologische cacaopoeder
Cacaopoeder (bio)
350 gram pot
Info
De voorraad wordt opgehaald
6,50
 18,57/kg
800 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald

Meest gekozen

13,95
 17,44/kg
4500 gram emmer
Info
De voorraad wordt opgehaald
74,95
 16,66/kg
Vanille extract 100 gram
De Notenshop
Waardering:
93% of 100
21,95
Tarwebloem patent
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 1,75

Tarwebloem patent
Tarwebloem patent
1000 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
1,75
 1,75/kg
1000 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,09
 2,09/kg
20000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
32,95
 1,65/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
39,95
 1,60/kg
Zeezout fijn
De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 1,25

Fijn zeezout
Zeezout fijn
500 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
1,25
 2,50/kg
Callebaut Chocolade druppels puur 60%
Callebaut
Waardering:
97% of 100

Vanaf 11,95

Chocoladedruppels puur 60%
Callebaut Chocolade druppels puur 60%
500 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
11,95
 23,90/kg
Kristalsuiker
De Notenshop
Waardering:
100% of 100

Vanaf 2,25

Kristalsuiker
Kristalsuiker
750 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,25
 3,00/kg
Melkpoeder mager (biologische)
Bio
Melkpoeder mager (bio)
De Notenshop
Waardering:
92% of 100

Vanaf 4,50

Melkpoeder mager (biologische)
Melkpoeder mager (bio)
400 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
4,50
 11,25/kg