Snel pizzadeeg

0 review
Zelf pizzadeeg maken zonder al te veel gedoe? We've got you! Met dit recept maak jij een heerlijke krokante pizzabodem.
Baktijd wordt geladen...
Snel pizzadeeg

Zelfgemaakte pizza’s zijn nog altijd het lekkerste. Je kunt de duurste pizza’s kopen in de winkel maar geen een komt ook maar een beetje in de buurt van een verse pizza. Voor een echt goede pizzadeeg heb je maar een paar ingrediënten nodig. Maar wat je vooral nodig hebt is heel veel tijd. Iets wat we tegenwoordig niet meer altijd vrij maken voor iets lekkers op tafel neer te zetten. Daarom zocht ik naar een snel recept voor een pizzadeeg. Dit deeg is heerlijk luchtig en na het bakken toch ook lekker krokant. Maak er een royale pizza mee of wees creatief en gebruik het als basisdeeg voor een lekkere focaccia.

  • Aantal porties: 1 grote bakplaatpizza
  • Bereidingstijd: 70 min.
  • Keukenbenodigdheden: grote kom, keukenmachine met deeghaken, schone keukenhanddoek en maatbeker

Bereidingswijze

  1. Neem een maatbeker en doe er 325ml lauwwarm water in en los de suiker er in op door goed te roeren. Voeg hier vervolgens ook de gist aan toe en roer tot alles goed is opgelost. Laat vervolgens dit 15 minuten staan, tot je een mooie schuimlaag begint te krijgen. Dat is een teken dat de gist is aan het werken.
  2. Doe in de kom van de keukenmachine de bloem en het zout en meng dit even goed door elkaar. Maak er een kuiltje in en giet hier het water met de gist voorzichtig in.
  3. Zet de keukenmachine op de laagste stand en laat die voor ongeveer 15 minuten het deeg kneden. 
  4. Haal het deeg uit de kom en kneed nog even na met je handen, als deze nog een beetje plakkerig is mag je er een klein beetje bloem aan toevoegen. Het moet een mooie elastische deeg worden. Als deze klaar is maak je er een bol van en doe je deze terug in de kom waar je een beetje bloem in hebt gestrooid. 
  5. Maak een keukenhanddoek nat, wring deze goed uit en bedek hier de kom mee waar het deeg in zit. En laat het deeg nu voor zo’n 30 minuten rijzen. Liefst op een lekkere warme plaats, bijvoorbeeld nu in deze periode lekker bij een verwarming. Dit bevordert alleen maar het rijsproces. (dit is nu ook een ideaal moment om alles voor de pizza klaar te zetten en de tomatensaus te maken)
  6. Het deeg is nu klaar met rijzen en als het goed is is deze nu verdubbeld.
  7. Neem een bakplaat en leg hier een vel bakpapier op. Kneed nog een beetje het deeg en rol deze wat uit met een deegroller en verdeel zo het deeg over de bakplaat. Leg hier nog even de natte keukenhanddoek op en laat deze dan nog even voor 10 minuten rijzen. Je kunt er ook individuele pizza’s van maken door er kleine bolletjes van te maken en deze nog even te laten rijzen. Deze rol je dan uit met een deegroller tot ze ongeveer 3mm dik zijn. Heb je liever een dunne krokante pizzabodem? Dan rol je ze wat dunner uit.
  8. Smeer de pizza in met tomatensaus, beleg deze rijkelijk met ingrediënten naar eigen smaak en bak deze vervolgens voor een paar minuten in een voorverwarmde oven op de hoogste stand. De pizza is klaar als deze een mooie krokante goudkleurige korst heeft.
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Hoofdgerecht recepten, Zoek op ingrediënt en getagged met Tarwebloem, gedroogde gist

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie