Sinaasappel kaneel cake

1 review
Heerlijke frisse cake met smaken van sinaasappel en kaneel. Dit pareltje moet je een keer geprobeerd hebben en ook nog een glutenvrij! Dat wil je!
15 min. + 45 min. oventijd
Sinaasappel kaneel cake

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet je cakevorm goed in met boter of bekleed de vorm met bakpapier, breng ondertussen de boter op kamertemperatuur.
  2. Rasp de sinaasappel schil en knijp een halve sinaasappel uit.
  3. Mix met een mixer de boter en suiker tot een romige massa.
  4. Mix één ei net zo lang tot deze is opgenomen in het suiker mengsel en mix daarna het volgende ei mee in het beslag tot dat deze is opgenomen.
  5. Voeg de sinaasappelsap, sinaasappelrasp en yoghurt toe en mix het geheel goed door elkaar.
  6. Voeg het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, kaneel en zout toe en mix alles nog heel kort door elkaar en stop wanneer je geen klontjes meer hebt.
  7. Spatel de cranberry's door het beslag en giet je beslag in de cakevorm.
  8. Bak de cake in 45 minuten gaar en laat afkoelen buiten de oven.
  9. Smelt de pure chocolade au bain marie en decoreer daar je cake mee
  10. Versier verder nog met fijngehakte pistache nootjes en wat sinaasappelrasp.
Dit bericht is geplaatst in: Tussendoortjes recepten, Snacks recepten, Zoete recepten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie