Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Scones met whipped cream & cranberry jam

1 review
Scones zijn een heerlijke Engelse koffie/thee snack. Dit recept is een balans van fris, zuur en warme smaken. Perfect voor de feestdagen.
Baktijd wordt geladen...
Scones met whipped cream & cranberry jam

We gebruiken dennennaalden om dit recept extra feestelijk te maken. Deze pluk je gewoon in het bos en geven een frisse smaak aan de cranberry jam.

  • Aantal porties: 6
  • Bereidingstijd: 30 min.
  • Keukenbenodigdheden: Sauspan, spatel

Bereidingswijze

  1. Was de dennennaalden schoon onder de kraan en dep droog met keukenpapier.
  2. Zet een sauspannetje op laag vuur en leg hier de dennennaalden en kaneelstok in om de geur vrij te laten komen.
  3. Voeg na 5 minuten de cranberries toe en breng aan de kook met de deksel op de pan. Laat zachtjes pruttelen voor 15 minuten.
  4. Maak nu de whipped cream, roer met een pannenlikker of garde de mascarpone en Crème fraîche in een aparte kom los. Zorg dat er geen klontjes meer in zitten. Spatel dan voorzichtig door elkaar. Doe dit niet te lang, dan wordt de whipped cream te dun. Zet vervolgens in de koelkast.
  5. Roer de geleisuiker door de cranberries en laat afkoelen en indikken.
  6. Verwarm ondertussen de oven voor en bak hierin de scones af volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Haal als laatste alle dennennaalden en het kaneelstokje uit de cranberry jam en serveer de scones met de whipped cream en jam.
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Tussendoortjes recepten, Zoek op ingrediënt en getagged met Kaneel, cranberry's

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie