Waanzinnige Woensdag: Pompoenpitten, Zonnebloempitten en Omega-zadenmix met 30% korting! Klik hier!

 20% korting op gebrande noten! Alleen 25 & 26 juli   |  OP = OP

Red velvet 'tulband' met marshmallow botercrème

0
(0)
Een feestelijke Red Velvet tulband, rijkelijk afgewerkt met marshmallow botercrème. Onweerstaanbaar zacht, romig en spectaculair om te zien!
25 min. + 25 min. oventijd
Red velvet 'tulband' met marshmallow botercrème

Een echte traktatie, deze lekkere Red Velvet Cake met Marshmallow botercremè maakt een speciale gelegenheid extra lekker. De botercremè is lekker luchtig en is lekker in combinatie met de Ruby Chocolade. En voor de chrunch voeg je nog wat gevriesdroogde aardbeien toe!

  • Aantal porties: 8 – 12 personen
  • Voorbereiding; 10 minuten, Baktijd 25-30 minuten, overige bereiding; 15 minuten
  • Keukenbenodigdheden: Charlotte bakvorm van 1 liter of een andere bakvorm, mengkommen, weegschaal, au – bain marie schaaltje + steelpan, 2 spuitzakken en een handmixer

Bereidingswijze

Red Velvet Cake;

  1. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn en verwarm de oven voor op 180 graden boven en onderwarmte.
  2. Mix de Red Velvet Cakemix met het water, het ei en de olie. Wanneer het gemengd is, mix je deze op hoge snelheid voor ongeveer 5 minuten.
  3. Spray de bakvorm in met bakspray.
  4. Stort vervolgens de cakemix in de bakvorm.
  5. Bak voor 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. (check na 25 minuten even of de cake van binnen gaar is met een satéprikker. Komt deze er niet droog uit verleng je de baktijd met 5 minuten)
  6. Laat 10 minuten afkoelen voordat je de cake uit de bakvorm haalt en verder laat afkoelen.

Marshmallow botercremè;

  1. Mix de boter luchtig.
  2. Voeg vervolgens de marshmallow fluff toe samen met de vanille aroma.
  3. Daarna voeg je in 2 delen de poedersuiker.
  4. Stort in een spuitzak met eventueel een spuitmondje. En leg apart.

Chocolade laag + opspuiten botercremè;

  1. Smelt 100 gram van de ruby chocolade au bain-marie.
  2. Haal van de warmtebron en voeg de overige 50 gram toe.
  3. Blijf roeren totdat deze ook is opgelost.
  4. Stort de chocolade in een spuitzakje en knip er een klein puntje vanaf.
  5. Maak nog een drip aan de zijkant van de Red Velvet Cake, en de overige chocolade verdeel je op de bovenkant.
  6. Laat kort uitharden.
  7. Spuit nu toefjes van de botercremè.
  8. Verdeel de aardbeien crunch over de botercrème en eventueel nog wat op de chocolade.

Snijd er 8-12 stukjes uit, en geniet van deze lekkernij! Het lijkt misschien veel werk, maar het valt reuze mee. Je bent lekker aan het bakken, en daarna aan het genieten. Bewaar uiterlijk 2-3 dagen. Hij kan wat droger worden na verloop van tijd.

Dit bericht is geplaatst in Recepten, Tussendoortjes recepten, Bakrecepten en getagged met Vanille aroma, Poedersuiker, Kokosolie

Opmerkingen (0)

Gebruikte ingrediënten
Kokosolie geurloos
Bio
Kokosolie geurloos (bio) 500 ml
De Notenshop
Waardering:
95% of 100
3,95
Callebaut Ruby chocolade druppels
Callebaut
Waardering:
95% of 100

Vanaf 11,95

Callebaut Ruby chocolade druppels
Callebaut Ruby chocolade druppels
Red velvet cakemix
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 3,95

Red Velvet Cakemix
Red velvet cakemix
Poedersuiker
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 2,45

Poedersuiker
Poedersuiker
Gevriesdroogde aardbeien crunch
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 5,25

Gevriesdroogde aardbeien crunch
Gevriesdroogde aardbeien crunch
Rabeko zero cooking spray naturel (200 ml)
De Notenshop
Waardering:
95% of 100
3,95