Momenteel hebben wij een langere levertijd vanwege de overgang naar een nieuw logistiek systeem. Excuses voor het ongemak!

Pistache-framboos yoghurt bars

0 review
Overheerlijke bars op basis van Agar Agar, een plantaardig alternatief voor gelatine.
Baktijd wordt geladen...
Pistache-framboos yoghurt bars

Als je mij ergens heel blij mee kunt maken zijn het wel pistachenoten! Vaak eet ik ze gewoon lekker los maar je kunt er natuurlijk nog véél meer mee. Zo maakte ik voor dit recept een bodem van pistache met een heerlijk frisse frambozen-yoghurt laag erop. Ze zijn super makkelijk te maken en een feestje om op tafel te zetten.

Ik ging voor het eerst aan de slag met Agar Agar, een plantaardig alternatief voor gelatine. 

Sinds ik geen vlees en vis meer eet let ik ook op producten zoals dus bijvoorbeeld gelatine. Ik heb gemerkt dat Agar Agar echt super makkelijk in gebruik is en je hebt er maar een klein beetje voor nodig! In het recept hieronder vertel ik je hoe ik de Agar Agar heb verwerkt. 

  • Aantal porties: Voor 12 stuks
  • Bereidingstijd: 80 minuten
  • Keukenbenodigdheden: siliconen bakvorm, steelpannetje, staafmixer of blender, keukenmachine

Bereidingswijze

  1. Maal de pistachestukjes nog wat fijner in een keukenmachine, er mag best nog wat structuur in zitten
  2. Smelt de boter in een pannetje
  3. Meng de boter met de gemalen pistache
  4. Druk een laag van het pistache mengsel in elk vormpje stevig aan, zet zolang in de koelkast
  5. Verwarm de frambozen in een pannetje tot een jam-achtige structuur 
  6. Pureer de frambozen glad met een staafmixer of blender
  7. Schenk de frambozen puree terug in het pannetje en voeg de agar agar toe, verwarm dit samen voor een minuut of 5
  8. Laat het frambozen mengsel een kwartier afkoelen
  9. Meng de frambozenpuree met de Griekse Yoghurt 
  10. Schenk het yoghurt mengsel over de pistache bodempjes en zet in de koelkast om op te stijven!
  11. Smelt de Ruby chocolade 
  12. Garneer met alle toppings
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Tussendoortjes recepten, Snacks recepten en getagged met Chocolade

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Pistachenoten Raw Gepeld (Stukjes)
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 8,95

Niet op voorraad
Pistachenoten Raw Gepeld (Stukjes)
Pistachenoten Raw Gepeld (Stukjes)
350 gram stazak
Info
Niet op voorraad
Geef een seintje
8,95
 25,57/kg
5000 gram emmer
Info
Niet op voorraad
Geef een seintje
109,95
 21,99/kg
Ruby chocolade druppels
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 6,95

Ruby chocolade druppels
Ruby chocolade druppels
500 gram BV
Info
Op voorraad
6,95
 13,90/kg
10000 gram baal
Info
Op voorraad
125,00
 12,50/kg
Agar Agar van Terrasana
Bio
Agar Agar poeder (Biologische) 50 gram
Terrasana
Waardering:
96% of 100
6,49
Gevriesdroogde Framboos Heel
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 5,95

gevriesdroogde frambozen
Gevriesdroogde Framboos Heel
70 gram pot
Info
Niet op voorraad
Geef een seintje
5,95
 85,00/kg
1000 gram
Info
Niet op voorraad
Geef een seintje
79,95
 79,95/kg
2000 gram doos
Info
Niet op voorraad
Geef een seintje
169,95
 84,98/kg
8000 gram doos
Info
Op voorraad
650,00
 81,25/kg