Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Pistache donuts

5
(1)
De lekkerste donuts maak je natuurlijk zelf. Wij delen graag dit heerlijke receptje van Mina. Zij maakte deze pareltjes met pistachenoten meel! Je moet ze een keer geprobeerd hebben.
35 min. + 20 min. oventijd
Pistache donuts

Aan de slag!

  1. Klop de eieren los met een garde en voeg hier de honing aan toe.
  2. Voeg hier de venkelzaad bij en de melk.
  3. Maak de pistache noten wat fijner door ze in een vijzel wat te breken. Dit kun je ook doen door eroverheen te rollen met een deegroller.
  4. Voeg aan de natte ingrediënten dan de droge toe. De pistachenoten meel en bakpoeder.
  5. Houd de witte chocolade, kleurstof en extra pistache noten apart voor later.
  6. Vet je donut bakvorm in en lepel het beslag in je vormpjes.
  7. Zet de bakvorm in de oven op 170 graden voor ongeveer 20 minuten.
  8. Haal de donuts uit de oven als ze gaar zijn en laat ze afkoelen.
  9. Laat de donuts volledig afkoelen voor je aan deze stap begint.
  10. Breek de pistache noten die je opzij gezet hebt in een vijzel of hak deze fijn met een mes. Zet dit dan even opzij.
  11. Haal de donuts uit de bakvorm en leg ze op een afkoelrooster.
  12. Smelt de witte chocolade au bain-marie of in de magnetron voor 1 minuut tot gesmolten.
  13. Druppel in de witte chocolade één druppel groene eetbare kleurstof. Draai dit door de witte chocolade met gebruik van een vork of satéprikker.
  14. Met gebruik van je hand kun je telkens de bovenkant van één donut tegelijk onderdompelen in de witte chocolade. Als de bovenkant van de donut een laag chocolade heeft kun je hem terug plaatsen op het afkoelrooster.
  15. Voeg dan wat gebroken pistachenoten toe ter garnering. Laat de donut dan volledig afkoelen. Herhaal dit met alle donuts.
  16. Eventueel kun je de donuts hierna in de koelkast plaatsen. Enjoy!

Dit bericht is geplaatst in Snacks recepten, Gebak recepten, Zoete recepten en getagged met Chocolade, Pistachenoten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie