Pesto kaas twists

Pesto-kaas twists zijn zo'n crowdpleaser: knapperig, hartig en belachelijk makkelijk te maken met maar een paar ingrediënten. Perfect als borrelhapje, bij een soepje of gewoon als hartige snack.
Soms zijn de simpelste recepten de lekkerste.
Deze pesto-kaas twists zijn het perfecte voorbeeld: krokant bladerdeeg. romige pesto en gesmolten kaas, samengevlochten tot goudbruine stengels vol smaak. En het mooiste? Je maakt ze met maar drie ingrediënten!
Aantal porties: voor 6 personen
Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden + 15 minuten bakken
Keukenbenodigdheden: oven, bakplaat, bakpapier
Bereidingswijze:

- Verwarm de oven op 200°C (boven-/onderwarmte) of 180°C hetelucht en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rol het bladerdeeg uit en bestrijk de helft van de plak met pesto. Strooi er royaal geraspte kaas overheen.


3. Leg je andere helft van je bladerdeeg bovenop de belegen plek
4. Klap het deeg dicht (zodat de pesto en kaas ertussen zitten) en druk licht aan met een deegroller. Doe hier vervolgens wat extra kaas op.

5. Snijd het deeg in repen van ±2 cm breed. Pak elke reep vast aan beide uiteinden en draai voorzichtig een paar keer in tegengestelde richting zodat je een mooie twist krijgt.

6. Leg ze op de bakplaat.
7. Bestrijk eventueel met losgeklopt ei en strooi er wat extra kaas of sesam overheen.
8. Bak ze 12-15 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin en krokant zijn.
9. Laat even afkoelen op een rooster en genieten maar!

Variatie tips:
- Pesto rosso twists: vervang groene pesto door rode tomatenpesto.
- Italiaanse twist: voeg wat geraspte Parmezaanse kaas toe.
- Spicy versie: meng wat chili flakes of pittige pesto door de vulling.
- Vegan variant: gebruik vegan bladerdeeg, plantaardige pesto en vegan kaas.
- Zoete variant: probeer eens bladerdeeg met Nutella en hazelnoten. Zelfde techniek, ander resultaat.









Opmerkingen (0)