Black Friday Marathon: 5% korting op ALLES!

ACTIE: Chocolade cashewnoten melk 500 gram voor maar €3,50! Klik hier!

Black Friday Marathon: 15% korting op geselecteerde ongebrande noten! Klik hier!

Black Friday Marathon: 20% korting op geselecteerde muesli & granen! Klik hier!

Black Friday Marathon: 10% korting op alle kruidnoten & pepernoten! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: Pijnboompitten 300 gram met 30% korting! Klik hier!

Black Friday Marathon: 50% korting op 500 gram bananenchips! Klik hier!

Black Friday Marathon: Tot wel 80% korting op Sale-producten! Klik hier!

Black Friday Marathon: Chocolade pinda's melk 1kg voor €4,95! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: 25% korting op kokosolie geurloos (bio) 500 ml! Klik hier!

Pesto kaas twists

0
(0)
Knapperig, hartig en zó simpel: pesto-kaas twists! Goudbruin bladerdeeg met pesto en gesmolten kaas, het perfecte borrelhapje met maar 3 ingrediënten.
10 min. + 15 min. oventijd
Pesto kaas twists

Pesto-kaas twists zijn zo'n crowdpleaser: knapperig, hartig en belachelijk makkelijk te maken met maar een paar ingrediënten. Perfect als borrelhapje, bij een soepje of gewoon als hartige snack.

Soms zijn de simpelste recepten de lekkerste.
Deze pesto-kaas twists zijn het perfecte voorbeeld: krokant bladerdeeg. romige pesto en gesmolten kaas, samengevlochten tot goudbruine stengels vol smaak. En het mooiste? Je maakt ze met maar drie ingrediënten!

Aantal porties: voor 6 personen
Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden + 15 minuten bakken
Keukenbenodigdheden: oven, bakplaat, bakpapier

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven op 200°C (boven-/onderwarmte) of 180°C hetelucht en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Rol het bladerdeeg uit en bestrijk de helft van de plak met pesto. Strooi er royaal geraspte kaas overheen.

3. Leg je andere helft van je bladerdeeg bovenop de belegen plek
4. Klap het deeg dicht (zodat de pesto en kaas ertussen zitten) en druk licht aan met een deegroller. Doe hier vervolgens wat extra kaas op.

5. Snijd het deeg in repen van ±2 cm breed. Pak elke reep vast aan beide uiteinden en draai voorzichtig een paar keer in tegengestelde richting zodat je een mooie twist krijgt.

6. Leg ze op de bakplaat.
7. Bestrijk eventueel met losgeklopt ei en strooi er wat extra kaas of sesam overheen.
8. Bak ze 12-15 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin en krokant zijn.
9. Laat even afkoelen op een rooster en genieten maar!

Variatie tips:

  • Pesto rosso twists: vervang groene pesto door rode tomatenpesto.
  • Italiaanse twist: voeg wat geraspte Parmezaanse kaas toe.
  • Spicy versie: meng wat chili flakes of pittige pesto door de vulling.
  • Vegan variant: gebruik vegan bladerdeeg, plantaardige pesto en vegan kaas.
  • Zoete variant: probeer eens bladerdeeg met Nutella en hazelnoten. Zelfde techniek, ander resultaat.
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Borrelhapjes recepten, Bijgerechten en getagged met Bladerdeeg, Sesamzaadjes, Pesto

Opmerkingen (0)

Gebruikte ingrediënten
Hazelnoten bruin ongebrand
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 12,95

Hazelnoten bruin ongebrand
Hazelnoten bruin ongebrand
Sesamzaad zwart (bio)
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 2,95

Zwart Sesamzaad
Sesamzaad zwart (bio)