Panettone
Carla maakte deze Panettone waarmee ze de foodchallenge van december met het thema 'Jingle all the way!' won. Bekijk hier haar winnende recept!
Baktijd wordt geladen...

Heerlijke Panettone dat vooral met de Kerst wordt gegeten, perfect bij het thema van de foodchallenge Jingle all the way!
- Aantal porties: 12
- Bereidingstijd: 60 minuten
- Keukenbenodigdheden: 2 mengkommen, mixer, muffinvormpjes en een oven
Bereidingswijze
- Meng de helft van de bloem met het gist. Meng daarna in een aparte kom de eieren, suiker, boter en melk.
- Voeg daarna de bloem met de gist toe en meng met een houten lepel gedurende 5 minuten (voor deze stap kan een mixer worden gebruikt).
- Laat het mengsel 15 minuten rusten op een warme plaats.
- Voeg de rest van de bloem toe en kneed het deeg 20 minuten (voor deze stap kan een mixer geschikt voor brood worden gebruikt).
- Laat het deeg 1 uur rusten op een warme plaats. Zet ondertussen de oven aan op 180 graden.
- Meng de noten, pinda's, amandelen en hazelnoten met 1 lepel bloem. Verpak het deeg en roer het notenmengsel erdoor.
- Verdeel het in 12 panettone-papiercups of muffinvormpjes.
- Bak 30 minuten af in de oven tot de bovenkant lichtbruin van kleur is.
- Haal uit de oven, laat afkoelen en bestrooi met kaneel en gemalen suiker.

Opmerkingen (0)