Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Mango MonChou taart met speculoos bodem

2 reviews
“Precies de juiste consistentie, romig, fruitig en niet te zoet” was de ongevraagde feedback toen we deze taart lieten proeven. Met een bodem van speculoos, een luchtige vulling van MonChou en een tropische mangotopping is dit taartje een echte crowdpleaser.
Baktijd wordt geladen...
Mango MonChou taart met speculoos bodem

In plaats van een ronde springvorm kun je ook een extra grote hoeveelheid maken in een ovenschaal en dit in vierkante stukjes snijden. Super leuk voor op een high-tea of sweettable. 

Tip: Dit recept is vakantieadres proof! Behalve een koelkast heb je er geen geavanceerde keukenapparatuur voor nodig. 

  • Aantal porties: een taartje van 18 cm ø (8 personen)
  • Bereidingstijd: 20 min. + 4 uur wachttijd
  • Keukenbenodigdheden: springvorm 18 cm ø, bakpapier, mixer of garde, keukenmachine (optioneel), steelpannetje, koelkast

Bereidingswijze

  1. Leg een vierkant stuk bakpapier op de bodem van de springvorm en zet daarna de rand van de springvorm er overheen. Klik de rand vast zodat alleen de bodem van de springvorm bekleed is. Vet de rand eventueel heel lichtjes in met een druppel neutrale olie (zoals zonnebloemolie) als het een nieuwe vorm is.
  2. Maak de speculooskruimels eventueel wat fijner. Smelt de boter en meng met de speculooskruimels. Verdeel over de bodem van de vorm en druk met de onderkant van een glas overal aan tot een egale laag. Zet tot gebruik koel weg.
  3. Meng 1 el gelatinepoeder met 2 el koud water en zet dit apart. Klop de MonChou met de vanille los in een kom. Klop de slagroom met de poedersuiker in een andere kom lobbig. Verwarm de gelatine au bain-marie of 10 seconden in de magnetron tot het vloeibaar is. Klop de vloeibare (maar niet hete) gelatine door de MonChou en spatel daarna de slagroom erdoor. Verdeel de vulling over de bodem en strijk glad met de achterkant van een lepel. Zet koel weg. 
  4. Meng 1 tl gelatinepoeder met 1 el koud water en zet dit apart. Schil de mango en maak er puree van, bijvoorbeeld met een keukenmachine of staafmixer. Afhankelijk van hoe rijp de mango is gaat het ook met een grove rasp of zelfs een vork. Verwarm de gelatine au bain-marie of een paar seconden in de magnetron tot het vloeibaar is. Meng de vloeibare gelatine door de mangopuree. Voeg naar smaak nog een beetje suiker of vanille toe en verdeel over de romige vulling. 
  5. Zet de taart minimaal 3 uur gekoeld weg zodat de vulling op kan stijven. Snij de rand rondom los en verwijder dan voorzichtig de rand van de springvorm. Snij de taart in 8 tot 10 punten. Garneer naar wens met een dot slagroom, gepofte quinoa, witte chocoladekrullen of eetbare bloemetjes en geniet van een heerlijke zelfgemaakte traktatie! 

Tip: Je kunt deze taart ook in een brownie vorm of ovenschaal maken en in vierkante stukjes snijden. 

Dit bericht is geplaatst in Recepten, Dessert recepten, Gebak recepten en getagged met Vanille extract, poedersuiker, slagroom

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie