Lemon Loaf cake

5 reviews
Een heerlijk frisse Lemon Loaf Cake die je als tussendoortje of als ontbijt kunt eten! Hij is ook in te vriezen waardoor je er op ieder gewenst moment van kunt genieten.
20 min. + 55 min. oventijd
Lemon Loaf cake

Een frisse cake met citroen waar je gerust een plakje van kan eten als ontbijt. Het voedzame roggemeel geeft een stevige maar ook smeuïge structuur aan de cake. Een feestje om iedere dag van te genieten!

Maak de cake en vries wat plakjes in zodat je iedere dag een lekker tussendoortje hebt, niets mis mee toch?

  • Aantal personen: 8 personen
  • Bereidingstijd: 115 minuten
  • Keukenbenodigdheden: Mengkom, bakvorm (20cm), bakpapier en een garde.

Lemon-Loaf-Cake

Bereidingswijze

  1. Begin met de natte ingrediënten. Prak de bananen fijn of blend deze in een blender tot een glad geheel. Voeg hier de eieren aan toe. Rasp de citroen en zet de rasp even opzij. Pers het sap van één citroen volledig uit in je natte mengsel. Let op dat er geen citroenpitten in je beslag terecht komen! Voeg de erythritol toe aan de natte ingrediënten en klop samen met een garde. Doe hier ook de citroen extract bij.
  2. Meng dan de droge ingrediënten samen. Meng de citroenrasp met de roggemeel en hazelnootmeel. Doe hier de bakpoeder en eiwitpoeder bij, daarna ook het maanzaad. Roer de droge ingrediënten samen en voeg deze geleidelijk toe aan de natte ingrediënten.
  3. Vet een bakvorm in met een caloriearme bakspray of een laagje boter. Giet het beslag hierin en bak de lemon loaf op 185 graden voor 45/55 minuten. De oven voorverwarmen is niet nodig, maar mag natuurlijk wel.
  4. Wanneer de lemon loaf klaar is kun je hem nog een glanslaagje geven. Laat hem volledig afkoelen voordat je het glazuur maakt en eroverheen giet. Meng de icing poedersuiker met de eetlepel melk in een kommetje en roer dit om met een theelepel. De glazuur moet niet te dun of te dik zijn, je wilt een honingachtige substantie. Als de cake volledige afgekoeld is giet je de glazuur over de bovenkant. Laat het langzaam over de cake druipen. Als de randjes niet bedekt zijn kun je die met de achterkant van de theelepel 'insmeren'. Optioneel; snijd een halve citroen in plakjes en druk deze plakjes op het glazuur. Zet de lemon loaf in de koeling tot je deze wilt aansnijden.
Dit bericht is geplaatst in: Recepten, Ontbijt recepten, Tussendoortjes recepten

Reacties (0)

Plaats een reactie