Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Lángos

0
(0)
Wellicht ben je nog niet bekend met Lángos. Maar dat maakt het nog leuker om ermee aan de slag te gaan!
2 uur
Lángos

Lángos behoort tot de traditionele Hongaarse keuken. Het is een uit gistdeeg gemaakte platte koek. Met toppings naar keuze. Hier wordt er gebruik gemaakt van onder andere knoflook, kaas en zure room. Smullen maar!

  • Aantal porties: 16 lángos stukjes
  • Bereidingswijze: 2 uur
  • Keukenbenodigdheden: 2 kommen, bakpapier, kookpan

Bereidingswijze

  1. Voeg 1 eetlepel suiker en 2 eetlepels bloem toe aan 200 ml lauwe melk en verkruimel de gist. Laat het goed gisten. De melk mag niet heet zijn, want dan dood je de gist, hij moet lauw zijn! 
  2. Giet de bloem in een kom, voeg het ei, zout, melk en zure room toe. 
  3. Wanneer de gist is gerezen, giet je deze samen met de andere ingrediënten in de bloem kom. Als het te nat is, voeg dan meer bloem toe.
  4. Meng goed en bereid het deeg voor, dat we ongeveer 1 uur laten rijzen. 
  5. Vervolgens verdelen we het gerezen deeg in kleinere broden en laten ze weer ongeveer 20 minuten rijzen (het hangt af van de temperatuur die je thuis hebt, het is individueel, soms kunnen ze langer rijzen). 
  6. Als de broden gerezen zijn, rol je ze uit op een plank. Spreid ze uit met je handen, dan komen er randen aan de langos, maar het kan ook worden uitgerold, de keuze is aan jou!
  7. Laten we de olie in een diepere pan verwarmen, want de langos moeten op de olie drijven. Ze worden aan beide kanten heel kort gebakken (als de olie heet is). 
  8. De knoflookvulling is eenvoudig te bereiden. Pers de knoflook in een kom, voeg zout en een beetje water toe. Vervolgens verspreiden we het over de afgewerkte langos. Het is helemaal naar eigen smaak af te maken, bijvoorbeeld met ketchup en kaas. Eet smakelijk!
Lángos
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Hoofdgerecht recepten, Bijgerechten en getagged met gist, patentbloem, kristalsuiker

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie