Kwark-kruimelbites

0 review
Kruimeltaart. Wie kent het niet? Ik ben er dol op maar sinds mijn glutenintolerantie eet ik het nooit meer. Ik moet zeggen dat sinds ik weet wat ik wel en niet mag eten steeds creatiever ben geworden in het namaken van de dingen die ik vroeger echt heel lekker vond.
60 min.
Kwark-kruimelbites

Ik ben dus ook gaan proberen om de kruimel na te maken maar dan glutenvrij en zo min mogelijk suikers. De kruimel in combinatie met kwark vond ik echt heel lekker dus bedacht ik deze kwark-kruimelbites. Alles wat lekker is in één bite. Dat wil je toch?! Je kunt ze als ontbijt eten maar ze zijn ook heerlijk als lekkernij bij de koffie. Ze zijn het allerlekkerste als ze een nacht in de koelkast hebben gestaan dus maak ze de dag van te voren en je hebt een heerlijk ontbijtje of snack!

  • Aantal porties: 12
  • Bereidingstijd: 60 minuten + 1 uur wachttijd
  • Keukenbenodigdheden: brownie-vorm van ø 20 cm, bakpapier, mengkom, keukenmachine, spatel

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier.
  2. Meng alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine en houd 2 flinke eetlepels van dit beslag apart voor de kruimel.
  3. Verdeel dit beslag over de bodem van de bakvorm. Het kan wat plakkerig zijn. Druk het dan aan met natte handen of een natte lepel. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en zet voor 10 minuten in de oven.
  4. Ga dan aan de slag met de kwarklaag. Meng de kwark, maïzena en ahornsiroop goed door elkaar en laat even staan.
  5. Vergeet de bodem niet op tijd uit de oven te halen. Deze mag best even uit de oven staan voordat je hem verder gaat bekleden.
  6. Voor de kruimel doe je de 2 bewaarde eetlepels in een mengkom en daar doe je de rest van de ingrediënten voor de kruimel bij. Dan pak je een vork en prak je eerst alles door elkaar en dan ga je de kruimel maken. Dit doe je door een beetje te prikken in het beslag en uit eindelijk het beslag met je vingers de verkruimelen.
  7. Dan verdeel je de kwarklaag over de bodem en daarna verdeel je de kruimel eroverheen en druk je heel zachtjes aan. Zet dit voor 35 minuten in de oven.
  8. Als de tijd voorbij is laat de bites dan een uur uit de oven afkoelen en zet het daarna pas in de koelkast. Na een nachtje zijn ze het allerlekkerst! Smakelijk!
Dit bericht is geplaatst in: Bakrecepten, Taart recepten, Zoete recepten

Opmerkingen (1)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Amandelmeel
Amandelmeel De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 4,50

Ahorn siroop van Terrasana
Ahornsiroop Klasse A (250 ml) Terrasana
Waardering:
94% of 100
6,49
Dadels Medjoul Superjumbo Premium
Dadels Medjoul Superjumbo Premium De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 6,95

Grof gemalen Notenmix stukjes
Grof gemalen Notenmix (Stukjes) De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 4,50

Gemalen ceylon kaneel van De Notenshop
Ceylon Kaneelpoeder (100 gram) De Notenshop
Waardering:
96% of 100
4,25
Bakpoeder
Bakpoeder De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 2,25

Fijn zeezout
Zeezout Fijn De Notenshop
Waardering:
87% of 100

Vanaf 1,25