2 halen = 1 betalen bij havermout & havervlokken 750 gram! Klik hier!

Koolhydraatarme pistache millionaires shortbread

0
(0)
Met een smeuïge pistachebodem, rijkelijke suikervrije karamel en een witte chocoladetopping, is dit een must try voor de echte pistache lovers!
15 min. + 60 min. oventijd
Koolhydraatarme pistache millionaires shortbread

Deze overheerlijke pistache millionaires shortbread is een echte traktatie die perfect past binnen een suikervrij en koolhydraatarm dieet.

De suikerverlaagde witte chocoladetopping, bestrooid met knapperige pistachekruimels, geeft het geheel een finishing touch waar je met volle teugen van kunt genieten. Of je nu een feestelijke gelegenheid wilt opluisteren of gewoon een moment voor jezelf zoekt om te genieten van een heerlijke traktatie, deze shortbread is een echte verrassing door de smaakcombinaties.

  • Aantal porties: 16 blokjes
  • Bereidingstijd: 15 min. voorbereiden + ca. 60 min. oventijd
  • Keukenbenodigdheden: mixer, mengkom, spatel, bakpapier, cakevorm (20 cm siliconen), koelkast en oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 165°C. Meng de gesmolten roomboter met de suikervrije poedersuiker, vanille-extract en zout tot een glad mengsel. Voeg het pistachenotenmeel, de eierdooier en bakpoeder toe. Roer goed door tot een samenhangend deeg. Druk het deeg gelijkmatig uit in een met bakpapier beklede bakvorm. Bak de bodem 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat volledig afkoelen.
  2. Terwijl de bodem afkoelt, begin je met de karamel. Smelt de roomboter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de slagroom, suikervrije caramelstroop, Ery Bronze en pistache-aroma toe. Laat het mengsel zachtjes pruttelen en indikken. Dit kan ongeveer 10 minuten duren. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
  3. Zodra de bodem is afgekoeld, giet je de warme karamel eroverheen. Zorg ervoor dat de karamel gelijkmatig verspreid wordt over de bodem. Laat de karamel laag opstijven in de koelkast.
  4. Smelt de suikerverlaagde witte chocolade au bain-marie of in de magnetron. Giet de gesmolten chocolade over de gestolde karamel en bestrooi met pistachekruimels voor een knapperige textuur. Laat de chocolade volledig hard worden, voordat je de shortbread in 16 porties snijdt.

Opmerkingen (0)

Gebruikte ingrediënten
Callebaut Chocolade druppels wit
Callebaut
Waardering:
97% of 100

Vanaf 9,95

Chocoladedruppels wit
Callebaut Chocolade druppels wit
test
Pistachenotenmeel
De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 6,95

Pistachenotenmeel
Pistachenotenmeel
test
Vanille extract 100 gram
De Notenshop
Waardering:
93% of 100
21,95
Pistachenoten stukjes gepeld ongebrand
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 13,95

Pistachenoten stukjes gepeld ongebrand
Pistachenoten stukjes gepeld ongebrand
test
Bakpoeder
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 3,50

Bakpoeder
Bakpoeder
test
Poedersuiker
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 2,45

Poedersuiker
Poedersuiker
test
Chat with us