Black Friday Marathon: 5% korting op ALLES!

ACTIE: Chocolade cashewnoten melk 500 gram voor maar €3,50! Klik hier!

Black Friday Marathon: 15% korting op geselecteerde ongebrande noten! Klik hier!

Black Friday Marathon: 20% korting op geselecteerde muesli & granen! Klik hier!

Black Friday Marathon: 10% korting op alle kruidnoten & pepernoten! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: Pijnboompitten 300 gram met 30% korting! Klik hier!

Black Friday Marathon: 50% korting op 500 gram bananenchips! Klik hier!

Black Friday Marathon: Tot wel 80% korting op Sale-producten! Klik hier!

Black Friday Marathon: Chocolade pinda's melk 1kg voor €4,95! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: 25% korting op kokosolie geurloos (bio) 500 ml! Klik hier!

Kip bruschetta met walnoot

0
(0)
Fan van bruschetta en gezonde recepten? Dan is dit echt een smakelijk gerecht voor jou!
15 min.
Kip bruschetta met walnoot

Deze kip bruschetta is een verrassende maaltijd waarbij de kipfilet het broodje vervangt en de tomatensalsa is gemaakt van bosui, walnoten en walnotenolie.

Het gerecht is perfect voor een lichte maaltijd en kan naar wens worden aangevuld met een salade, bloemkoolrijst of rijst, afhankelijk van je voorkeur. De kip bruschetta is ook geschikt voor een lunch of als tapasgerecht, waarbij je de kipfilet in kleine vierkantjes snijdt en elk vierkantje voorziet van een beetje tomatensalsa. Een smakelijke en veelzijdige optie!

  • Aantal porties: 2
  • Bereidingstijd: 15 min.
  • Keukenbenodigdheden: bakpapier, snijplank, deegroller, koekenpan, weegschaal en mes

Bereidingswijze

  1. Leg de kipfilet tussen twee stukken huishoudfolie. Gebruik een deegroller om de kipfilet platter te maken.
  2. Smeer de kipfilets aan beide kanten in met wat walnotenolie, zout, peper, italiaanse kruiden en knoflookpoeder.
  3. Bak de kipfilet in een beetje olijfolie in de koekenpan gaar.
  4. Snij tijdens het bakken de tomaten in kleine stukjes. 
  5. Doe de stukjes tomaat in een schaaltje. Bestrooi met wat zout, peper en italiaanse kruiden. Druppel er wat walnootolie over. Vervolgens hak je de walnoten en bosui in kleine stukjes en roer dit door de tomaten mengsel.  
  6. Beleg nu de kipfilet met het tomaten mengsel en serveer direct.
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Bijgerechten, Dieet en getagged met Walnoten, Knoflookpoeder

Opmerkingen (2)

Plaats een reactie