Kokos cake

0 review
Wanneer een receptje altijd terugkomt, weet je dat die goed is! Dit is zo’n receptje, die voor elke gelegenheid gemaakt kan worden, en elke keer opnieuw weer lekker smaakt.
20 min. + 45 min. baktijd
Kokos cake

Je kunt in alles de kokossmaak pakken om die smaak extra te benadrukken. Een andere eiwitpoeders of 20 gram extra kokosmeel kan ook. Naturel kwark of vanillekwark kan ook. De flavourdrops kunnen vervangen worden door vanille-extract, honing, andere zoetstoffen, etc.

  • Aantal porties:  Voor 8 tot 12 plakken.
  • Bereidingstijd: 20 minuten bereidingstijd + 45 minuten baktijd.
  • Keukenbenodigdheden: (Siliconen) cakevorm, eventueel bakpapier/bakspray en een mengkom.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Mix eerst alle natte ingrediënten (magere kwark, eieren, banaan, ‘coconut’ flavourdrops) door elkaar heen en meng dit tot een gladde massa.
  3. Mix apart alle droge ingrediënten (kokosmeel, eiwitpoeder, bakpoeder) door elkaar heen.
  4. Meng nu de natte massa met de droge ingrediënten tot een glad beslag.
  5. Giet het beslag in een met bakpapier bekleedde/siliconen cakevorm.
  6. Optioneel: top af met kokoschips.
  7. Zet de cake voor 45 minuten in een voorverwarmde oven op 175°C.
  8. Doe eventueel de satéprikkertest aan het eind om te kijken of de cake goed gaar is. Smakelijk!
Dit bericht is geplaatst in: Bakrecepten, Cakerecepten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Biologische wei proteïne van Mattisson Healthstyle
Wei Proteïne Vanille Bio (450 gram) Mattisson Healthstyle
Waardering:
80% of 100
24,95
Kokos chips raw
Kokos chips raw (Biologische) De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 2,95

Kokosmeel
Kokosmeel
Waardering:
94% of 100

Vanaf 3,50

Bakpoeder
Bakpoeder De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 2,25