Vanaf ÔéČ35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Hazelnootkoekjes met hazelnoot-witte chocolade vulling

1 review
Met dit recept voor hazelnootkoekjes met hazelnoot-witte chocolade vulling zet je heerlijk knapperige koekjes op tafel. Lekker voor bij de koffie!
Baktijd wordt geladen...
Hazelnootkoekjes met hazelnoot-witte chocolade vulling

Vaak worden hazelnoten gecombineerd met chocolade, maar als je van de pure smaak van hazelnoten wil genieten, dan zijn deze koekjes voor jou. Twee sandwich koekjes met een romige hazelnootvulling, voor als je een keer wat anders wil dan chocolade ­čśë

  • Aantal porties: 25-30 koekjes
  • Bereidingstijd: 30 min.
  • Keukenbenodigdheden: keukenmixer, keukenmachine, deegroller, uitsteker en spuitzak

Bereidingswijze

Voor de vulling

  1. Doe alle ingredi├źnten voor de vulling in een mengkom. Smelt de witte chocolade au bain-marie en voeg de gesmolten chocolade toe aan de mengkom.
  2. Laat even afkoelen en opstijven in de koelkast.

Voor de koekjes

  1. Rooster de rauwe hazelnoten 10-12 min in een voorverwarmde oven van 180┬░C  (als je geroosterde hazelnoten hebt, hoef je dit niet te doen.)
  2. Laat ze hazelnoten afkoelen en maal ze daarna fijn in de keukemachine.
  3. Klop de boter, suiker en vanille tot een romige massa.
  4. Voeg het ei toe en klop weer 1-3 min.
  5. Voeg daarna de rest van de ingredi├źnten toe, inclusief de hazelnoten.
  6. Verdeel het deeg in twee├źn en rol beide deegballen tussen twee bakpaieren uit tot een dikte van ongeveer 3 mm.
  7. Koel het uitgerolde deeg in de koelkast tot het stevig is geworden, ongeveer een uur.
  8. Steek de koekjes uit met een uitsteker naar keuze, maar houd er rekening mee dat er twee koekjes op elkaar gaan.
  9. Bak de koekjes 10-12 min in een voorverwarmde oven van 180┬░C  totdat de randen licht goudbruin zijn. Laat de koekjes afkoelen.
  10. Haal de vulling uit de koeklkast en klop hem op in de keukenmixer. En doe het in een spuitzak met een rond spuitmondje.
  11. Vul de koekjes met de vuling en druk ze op elkaar.

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Hazelnootpasta
Bio
Terrasana Hazelnootpasta (500 gram)
Terrasana
Waardering:
90% of 100
12,99
Hazelnoten Wit
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 5,95

Hazelnoten wit raw
Hazelnoten Wit
350 gram navul
Info
De voorraad wordt opgehaald
5,95
 17,00/kg
450 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
7,95
 17,67/kg
1000 gram navul
Info
De voorraad wordt opgehaald
15,95
 15,95/kg
1000 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
15,95
 15,95/kg
10000 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
147,95
 14,80/kg
Chocolade Druppels Wit
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 6,49

Chocoladedruppels wit
Chocolade Druppels Wit
500 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
6,49
 12,98/kg
1000 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
11,99
 11,99/kg
10000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
104,95
 10,50/kg
Vanille Extract (100 gram)
De Notenshop
Waardering:
95% of 100
22,95
Bakpoeder
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 2,25

Bakpoeder
Bakpoeder
150 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,25
 15,00/kg
10000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
45,00
 4,50/kg