Waanzinnige Woensdag: Crunchy choco's stracciatella voor €1,95! Klik hier!

Black Friday Marathon: 5% korting op ALLES!

Opruim-Zondag: Chocolade pinda's 1000 gram voor maar €4,95! Klik hier!

ACTIE: Chocolade cashewnoten melk 500 gram voor maar €3,50! Klik hier!

Black Friday Marathon: 15% korting op geselecteerde ongebrande noten! Klik hier!

Black Friday Marathon: 20% korting op geselecteerde muesli & granen! Klik hier!

Black Friday Marathon: 10% korting op alle kruidnoten & pepernoten! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: Pijnboompitten 300 gram met 30% korting! Klik hier!

Black Friday Marathon: Chocolade pinda's melk 1kg voor €4,95! Klik hier!

Black Friday Marathon: Producten met mega kortingen! Klik hier!

Halloween kaneelbroodjes

0
(0)
De geur van kaneel en een vleugje spanning in de lucht. Perfect voor een knusse herfstavond: zachte kaneelbroodjes met een Halloween-touch.
10 min. + 25 min. oventijd
Halloween kaneelbroodjes

Kaneelbroodjes die op een ribbenkast lijken, de ideale snack voor Halloween. Want hij is super lekker, sneller klaar dan met een gist deeg en ook nog eens leuk om te maken. Deze kaneelbroodjes hebben daarom een iets wat cake-achtige structuur!

  • Aantal porties: 10-12 porties
  • Bereidingstijd: Voorbereiding: 10-15 minuten | Baktijd 25 minuten
  • Keukenbenodigdheden: Standmixer (optioneel), schaaltjes, weegschaal, brownie bakvorm en een deegroller

Bereidingswijze

  1. Meng de bloem met het bakpoeder, baking soda, suiker en zout. Vervolgens voeg je hier de roomboter + melk aan toe.
  2. Kneed tot een bal, wanneer alle ingrediënten goed met elkaar zijn gekneed is het klaar. Langer is niet nodig. Of gebruik een standmixer om te kneden.
  3. Bestuif je werkblad met wat bloem en rol hier het deeg op uit tot een plak van ongeveer 30x25 cm.
  4. Meng voor de kaneelvulling de roomboter met de kaneel en suiker.
  5. Bestrijk de plak deeg hiermee.
  6. Snijd vervolgens in de lengte ongeveer 6 repen
  7. Nu ga je ze in de bakvorm leggen reep voor reep. Zie foto voor voorbeeld.
  8. Bak de kaneelbroodjes in een op 180 graden boven en onder warmte voorverwarmde oven voor ongeveer 25 minuten.
  9. Haal uit de oven en laat ongeveer 10 minuten afkoelen. Haal vervolgens uit de bakvorm (met een spatel)
  10. Bestrijk nu met een bakkwast de aardbeienjam.

Smakelijk griezelen maar. Wil je een beetje variëren, dan kun je er ook nog wat gehakte pecannoten aan toevoegen. Dezelfde dag gebakken zijn ze het lekkerste. De volgende dag zullen ze ietsje droger zijn maar nog steeds lekker!

Dit bericht is geplaatst in Recepten, Tussendoortjes recepten, Snacks recepten en getagged met Kaneel, Bakpoeder, Baking soda

Opmerkingen (0)