Glutenvrije wafels met amarenen kersen

Deze wafels zijn gemaakt met sorghummeel – een glutenvrij meel met een subtiele, licht hartige smaak. Het zorgt voor een stevige structuur en is een verrassend alternatief voor gangbare meelsoorten.
Serveer de wafels met de klassieke combinatie van amarenen kersen, slagroom en een snufje cacao. Een traktatie die er niet alleen feestelijk uitziet, maar ook heerlijk smaakt.
- Aantal porties: 8 wafels
- Bereidingstijd: 15 min.
- Keukenbenodigdheden: Wafelijzer, kom
Bereidingswijze
- Verwarm het wafelijzer voor;
- Meng in een kom alle ingrediënten tot een egaal beslag;
- Vet het wafelijzer in met de boter of olie;
- Schep het beslag in het wafelijzer. Voor 1 wafel heb je 2 el beslag nodig;
- Bak de wafels in 5-7 minuten tot ze lichtbruin zijn;
- Maak de wafels af met cacao, amarenen kersen en slagroom.








Opmerkingen (2)
Misschien iets korter tussen het wafelijzer! Dit is even testen, maar te lang kan de wafels echt droog maken.
Ook kun je extra kokosolie toevoegen om ze nog zachter te maken!
Ik hoop dat dit helpt.
- Groeten van De Notenshop