Black Friday Marathon: 5% korting op ALLES!

ACTIE: Chocolade cashewnoten melk 500 gram voor maar €3,50! Klik hier!

Black Friday Marathon: 15% korting op geselecteerde ongebrande noten! Klik hier!

Black Friday Marathon: 20% korting op geselecteerde muesli & granen! Klik hier!

Black Friday Marathon: 10% korting op alle kruidnoten & pepernoten! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: Pijnboompitten 300 gram met 30% korting! Klik hier!

Black Friday Marathon: 50% korting op 500 gram bananenchips! Klik hier!

Black Friday Marathon: Tot wel 80% korting op Sale-producten! Klik hier!

Black Friday Marathon: Chocolade pinda's melk 1kg voor €4,95! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: 25% korting op kokosolie geurloos (bio) 500 ml! Klik hier!

Glutenvrije chocolade salami met pistache en gepofte rijst

5
(1)
Wil je de show stelen? Maak dan zeker eens deze chocolade salami. Super simpel te maken en het resultaat is ontzettend leuk!
20 min.
Glutenvrije chocolade salami met pistache en gepofte rijst

Wil je de show stelen? Maak dan zeker eens deze chocolade salami. Zoals jullie gewend zijn, zijn mijn recepten niet super moeilijk. Hetzelfde geldt voor deze chocolade salami. Super simpel te maken en het resultaat is ontzettend leuk! En hoe mooi is de kleur van de pistache.. ik houd echt van pistache! Een bijzonder mooi en lekker nootje.

  • Aantal porties: 10
  • Bereidingstijd: 20 min.
  • Keukenbenodigdheden: vershoudfolie, mengkom, steelpan, spatel

Bereidingswijze

  1. Smelt de chocolade samen met de roomboter au bain-marie. Laat de chocolade wat afkoelen;
  2. Doe de mascarpone in een mengkom en voeg daar de gesmolten chocolade bij. Roer goed door tot het 1 geheel is;
  3. Breek de koekjes in stukjes;
  4. Schep in een andere kom de koekjes, pistache, gepofte rijst en snufje zout door elkaar. Voeg dit daarna toe aan ze chocolade en roer door tot alles bedekt is met chocolade;
  5. Leg een stuk vershoudfolie van 40×30 cm op het aanrechtblad;
  6. Verdeel het chocolademengsel over de folie;
  7. Rol het folie op. Houd de zijkanten goed vast en draai rond. Duw het mengsel goed stevig in de vorm van een rol van ongeveer 20 cm;
  8. Laat de rol een nacht uitharden in de koelkast. Rol de de salami zo nu en dan nog even over het aanrecht, dan heb je het mooiste ronde resultaat; 
  9. Haal de rol na het uitharden uit de folie en bestrooi met poedersuiker. Een beetje blazen en het blijft mooi plakken. Doe dit aan alle kanten;
  10. Snijd de salami aan als hij is minder koud is, anders kan de rol barsten. Een heet mes helpt ook bij het snijden!
Dit bericht is geplaatst in Tussendoortjes recepten, Snacks recepten, Bakrecepten en getagged met Chocolade, Pistachenoten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie