Waanzinnige Woensdag: Crunchy choco's stracciatella voor €1,95! Klik hier!

Black Friday Marathon: 5% korting op ALLES!

Opruim-Zondag: Chocolade pinda's 1000 gram voor maar €4,95! Klik hier!

ACTIE: Chocolade cashewnoten melk 500 gram voor maar €3,50! Klik hier!

Black Friday Marathon: 15% korting op geselecteerde ongebrande noten! Klik hier!

Black Friday Marathon: 20% korting op geselecteerde muesli & granen! Klik hier!

Black Friday Marathon: 10% korting op alle kruidnoten & pepernoten! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: Pijnboompitten 300 gram met 30% korting! Klik hier!

Black Friday Marathon: Chocolade pinda's melk 1kg voor €4,95! Klik hier!

Black Friday Marathon: Producten met mega kortingen! Klik hier!

Gekarameliseerde appel

0
(0)
Soms heb je maar weinig nodig om iets magisch op tafel te zetten. Met appel, boter, suiker en kaneel maak je heerlijke gekarameliseerde appel.
15 min.
Gekarameliseerde appel

Soms heb je niet veel nodig om iets magisch op tafel te zetten.
Met de paar eenvoudige ingrediënten, appel, boter, suiker en kaneel, heb je een mega lekkere basis voor op bijna alles! Of je ze nu serveert met ijs, door de havermout roert, of bovenop pannenkoeken legt: gekarameliseerde appels zijn hét geheim voor een snel comfortmoment.

Aantal porties: voor 2 personen
Bereidingstijd: 5 minuten + 10 minuten bakken
Keukenbenodigdheden: steelpan, snijplank, snijmes

Bereiding:

  1. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in partjes of plakjes, afhankelijk hoe je ze wilt gebruiken.

2. Doe de appeltjes, kaneel, suiker en boter in de pan en bak ze zo'n 5-10 minuten tot ze beginnen te kleuren.

3. Roer rustig door terwijl de suiker smelt en een glanzend, licht stroperig laagje vormt. Let op: blijft erbij, want het kan snel verbranden!

4. Haal van het vuur zodra de appels zacht zijn maar nog een beetje bite hebben.

Serveer ideeën:

  • Over pannenkoeken, wafels of wentelteefjes
  • In een kom warme havermout of yoghurt
  • Met een bolletje vanille-ijs of een lepel slagroom
  • Door een crumble, taartvulling of appeltaartvulling
  • Als topping op French toast of brie op toast (zoet-hartig contrast = top!)

Dit bericht is geplaatst in Recepten, Zoete recepten, Basisrecepten en getagged met Kaneel, vanille, basterdsuiker

Opmerkingen (0)

Gebruikte ingrediënten
Vanillestokjes 3 stuks
De Notenshop
Waardering:
95% of 100
6,95
Vanille extract 100 gram
De Notenshop
Waardering:
93% of 100
21,95
Rietsuiker (bio)
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 2,50

Niet op voorraad
Rietsuiker (bio)
Rietsuiker (bio)
Kaneel gemalen ceylon
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 2,95

Kaneel Gemalen Ceylon
Kaneel gemalen ceylon
La Bio Idea Citroensap 200 ml
De Notenshop
Waardering:
96% of 100
1,19
Kaneelsuiker
De Notenshop
Waardering:
100% of 100

Vanaf 1,49

Kaneelsuiker
Kaneelsuiker