Gekarameliseerde appel

Soms heb je niet veel nodig om iets magisch op tafel te zetten.
Met de paar eenvoudige ingrediënten, appel, boter, suiker en kaneel, heb je een mega lekkere basis voor op bijna alles! Of je ze nu serveert met ijs, door de havermout roert, of bovenop pannenkoeken legt: gekarameliseerde appels zijn hét geheim voor een snel comfortmoment.
Aantal porties: voor 2 personen
Bereidingstijd: 5 minuten + 10 minuten bakken
Keukenbenodigdheden: steelpan, snijplank, snijmes
Bereiding:
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in partjes of plakjes, afhankelijk hoe je ze wilt gebruiken.

2. Doe de appeltjes, kaneel, suiker en boter in de pan en bak ze zo'n 5-10 minuten tot ze beginnen te kleuren.

3. Roer rustig door terwijl de suiker smelt en een glanzend, licht stroperig laagje vormt. Let op: blijft erbij, want het kan snel verbranden!
4. Haal van het vuur zodra de appels zacht zijn maar nog een beetje bite hebben.

Serveer ideeën:
- Over pannenkoeken, wafels of wentelteefjes
- In een kom warme havermout of yoghurt
- Met een bolletje vanille-ijs of een lepel slagroom
- Door een crumble, taartvulling of appeltaartvulling
- Als topping op French toast of brie op toast (zoet-hartig contrast = top!)













Opmerkingen (0)