Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Crème brûlée

0
(0)
Maak zelf heerlijke vanille crème brûlée!
20 min. + 60-120 min. oventijd + 6 uur wachttijd
Crème brûlée

Het maken van crème brûlée klinkt intimiderend, maar gaat helemaal goed komen met dit basis recept. Een smeuïge vanille ‘pudding’ met een krakend karamel laagje, de beste afsluiter van de maaltijd! En dat zeker met onze heerlijke vanille.

Lees de post ook goed door, want we geven je de top tips om een perfecte crème brûlée te maken.

  • Aantal porties: 8 porties
  • Bereidingstijd: 20 min. + 60-120 min. baktijd + 6 uur wachttijd
  • Keukenbenodigdheden: Oven, ovenschaal, hittebestendige kommetjes, mixkom, garde, spatel, weegschaal, gasbrander

Bereidingswijze

  1. Zet alle ingrediënten klaar en verwarm de oven voor op 100 graden.
Ingrediënten crème brûlée.

2. Voeg de room en/of melk toe aan een steelpan. Snijdt de vanille in de lengte doormidden en schraap het merg eruit, voeg beide toe aan de melk en zet op middelhoog vuur.

Bereiding crème brûlée

3. Mix in een andere kom ondertussen de suiker en eidooiers met een garde tot een geheel.

Bereiding crème brûlée

4. Wanneer de melk aan het simmeren is, zet het vuur uit en laat de smaken ongeveer 15 minuten intrekken. Doe wel een deksel op de pan zodat er niet te veel hitte ontsnapt.

Bereiding crème brûlée

5. Wanneer de smaken zijn ingetrokken meng je de eidooiers en suiker nog 1x kort door, daarna giet je langzaam de hete melk bij je eidooiers terwijl je roert. Roer de eieren echter met een spatel en niet een garde, zodat er niet te veel luchtbellen ontstaan.

Bereiding crème brûlée

6. Giet je ei-melk mengsel met een maatbeker in ovenbestendige bakjes, verwijder eventuele luchtbellen door de bovenkant kort te branden met een gasbrander.

Bereiding crème brûlée

7. Plaats de bakjes in een grote ovenschaal en voeg hier tot halverwege de bakjes heet water aan toe. Dit is de is au bain-marie in de oven techniek.

Bereiding crème brûlée

8. Bak de crème brûlée op 100c tot het mengsel NET gestold is maar nog heel licht wiebelt in het midden, de zijkanten moeten wel gestold zijn. De baktijd is volledig afhankelijk van de grootte van je bakjes & de hitte van je oven, gemiddeld bak je de desserts tussen de 1 tot 2 uur. Kijk goed uit naar die hele lichte wiebel in het midden.

9. Haal ze uit de oven en laat ze tot kamertemperatuur afkoelen.

10. Dek ze af met folie en plaats ze minimaal 6 uur in de koelkast.

11. Dep de volgende dag enige condensatie van je desserts af, besprenkel ze met suiker en brand dit met een gasbrander tot een karamel laag.

Genieten maar!

Probeer zeker eerst de basis vanille versie uit voor je gaat experimenteren met andere smaken. Daarna kun je bijvoorbeeld citroen toevoegen voor een citroen smaak, of voeg wat gesmolten chocolade aan je beslag toe! Hiervoor zijn echter wel andere verhoudingen suiker & melk voor nodig, zorg dus dat je hier een goed en getest recept voor vind.

Deze basis beauty is echter een enorme hit!

Dit bericht is geplaatst in: Recepten, Dessert recepten, Bakrecepten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Vanillestokjes (3 stuks)
De Notenshop
Waardering:
93% of 100
6,95