ACTIE: Chocolade cashewnoten melk 500 gram voor maar €3,50! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: Pijnboompitten 300 gram met 30% korting! Klik hier!

Opruim-Zondag: Pijnboompitten Yunnan 300 gram voor maar 6,95! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: Chocoladereep Deluxe voor maar 3,50! Klik hier!

Chocoladebark met maple, sinaasappel & cranberry

0
(0)
Pure chocoladebark met sinaasappel, maple, noten en cranberry’s. Een eenvoudig en feestelijk recept met een perfecte balans van zoet en fris.
10 min. + 2 uur wachttijd.
Chocoladebark met maple, sinaasappel & cranberry

Een winterse bark met pure chocolade, sinaasappel, maple en een mix van noten en cranberry’s: eenvoudig, elegant en ideaal om te delen tijdens de feestdagen. De frisse citrus en zoete ahorn zorgen samen voor een prachtige balans tussen warmte en frisheid.

Je maakt de chocoladebark in een handomdraai en het ziet eruit alsof je er uren aan hebt besteed. Minstens zo leuk om uit te delen als om zelf op te eten.

  • Aantal porties: voor 10-12 stukjes
  • Bereidingstijd: 10 minuten + 1 - 2 uur koelkast
  • Keukenbenodigdheden: kleine schaal of silicone bakvorm, bakpapier (als je geen silicone vorm gebruikt), kleine pan + hittebestendige kom (au-bain-marie), spatel, rasp, mes en een snijplank

Bereidingswijze

  1. Bekleed een kleine schaal met bakpapier, of gebruik een silicone bakvorm waarin de chocolade straks makkelijk loslaat.
  2. Hak de gemengde noten grof en rasp de schil van de biologische sinaasappel.
  3. Smelt de pure chocolade samen met de kokosolie au-bain-marie.
  4. Roer de ahornsiroop, het zeezout en ⅔ deel van de sinaasappelrasp door de gesmolten chocolade.
  5. Giet het mengsel in de beklede schaal of vorm en verspreid het gelijkmatig tot een laag van ongeveer 1 cm dik.
  6. Verdeel de gehakte noten, de gevriesdroogde cranberry’s en ⅓ van de sinaasappelrasp over het chocolademengsel.
  7. Laat de bark 1–2 uur opstijven in de koelkast totdat hij volledig hard is.
  8. Breek de bark in kleine stukjes en bewaar ze in een luchtdichte doos.

Dit bericht is geplaatst in Recepten, Dessert recepten, Bakrecepten en getagged met Ahornsiroop, Kokosolie, Zeezout

Opmerkingen (0)

Gebruikte ingrediënten
Callebaut Chocolade druppels puur 54%
Callebaut
Waardering:
97% of 100

Vanaf 9,95

Callebaut Chocolade druppels puur 54%
Callebaut Chocolade druppels puur 54%
Kokosolie geurloos (bio) 500 ml
De Notenshop
Waardering:
95% of 100
3,95
Callebaut Chocolade druppels puur 70,5%
Callebaut
Waardering:
97% of 100

Vanaf 10,95

Callebaut Chocolade druppels puur 70,5%
Callebaut Chocolade druppels puur 70,5%
Callebaut Chocolade druppels puur 80%
Callebaut
Waardering:
97% of 100

Vanaf 12,50

Callebaut Chocolade druppels puur 80%
Callebaut Chocolade druppels puur 80%
Zeezout grof
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 1,25

Zeezout grof
Zeezout grof
Zeezout fijn
De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 1,25

Fijn zeezout
Zeezout fijn
Ahornsiroop Biologische 250 ml
De Notenshop
Waardering:
96% of 100
4,99
Noten trio geroosterd
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 6,95

Niet op voorraad
Noten trio geroosterd
Noten trio geroosterd
Gevriesdroogde cranberry's heel
De Notenshop
Waardering:
89% of 100

Vanaf 2,25

Gevriesdroogde cranberry's heel
Gevriesdroogde cranberry's heel