Chocoladebark met maple, sinaasappel & cranberry

Een winterse bark met pure chocolade, sinaasappel, maple en een mix van noten en cranberry’s: eenvoudig, elegant en ideaal om te delen tijdens de feestdagen. De frisse citrus en zoete ahorn zorgen samen voor een prachtige balans tussen warmte en frisheid.
Je maakt de chocoladebark in een handomdraai en het ziet eruit alsof je er uren aan hebt besteed. Minstens zo leuk om uit te delen als om zelf op te eten.
- Aantal porties: voor 10-12 stukjes
- Bereidingstijd: 10 minuten + 1 - 2 uur koelkast
- Keukenbenodigdheden: kleine schaal of silicone bakvorm, bakpapier (als je geen silicone vorm gebruikt), kleine pan + hittebestendige kom (au-bain-marie), spatel, rasp, mes en een snijplank
Bereidingswijze
- Bekleed een kleine schaal met bakpapier, of gebruik een silicone bakvorm waarin de chocolade straks makkelijk loslaat.
- Hak de gemengde noten grof en rasp de schil van de biologische sinaasappel.
- Smelt de pure chocolade samen met de kokosolie au-bain-marie.
- Roer de ahornsiroop, het zeezout en ⅔ deel van de sinaasappelrasp door de gesmolten chocolade.
- Giet het mengsel in de beklede schaal of vorm en verspreid het gelijkmatig tot een laag van ongeveer 1 cm dik.
- Verdeel de gehakte noten, de gevriesdroogde cranberry’s en ⅓ van de sinaasappelrasp over het chocolademengsel.
- Laat de bark 1–2 uur opstijven in de koelkast totdat hij volledig hard is.
- Breek de bark in kleine stukjes en bewaar ze in een luchtdichte doos.
















Opmerkingen (0)