Chocolade bananencake

1 review
Van deze heerlijke chocolade bananencake kun je best wel een nog een plakje pakken. Glutenvrij, lactosevrij en zonder geraffineerde suikers!
15 min. + 45 min. oventijd
Chocolade bananencake

Chocolade en bananencake in één creatie samengevoegd, daar kun je mij voor wakker maken. Deze glutenvrije chocolade bananencake is eigenlijk heel makkelijk om te maken. Super smeuïg, smaakvol én ook nog eens ontzettend voedzaam. Glutenvrij, lactosevrij, zonder geraffineerde suikers en voor de liefhebbers ook plantaardig te maken!

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht. Bekleed de cakevorm met bakpapier of vet de cakevorm in met kokosolie.
  2. Klop de eieren luchtig of week de gebroken lijnzaad in 150 ml lauwwarm water totdat er een gelei ontstaat.
  3. Pureer de bananen tot moes en spatel hier de cacao, melen, specerijen, zout en wijnsteen bakpoeder doorheen. Voeg vervolgens de eiermassa of het lijnzaadmengsel toe. Proef even of het beslag op smaak is.
  4. Schenk het beslag in de cakevorm. Je hebt nog twee bananen achter de hand ter decoratie. Duw één banaan in het beslag.
  5. Ontpit de Medjoul dadels en duw deze ook in het beslag.
  6. Halveer de laatste banaan en verdeel de helften over het chocoladebeslag.
  7. Garneer de chocolade bananencake met de hazelnoten.
  8. Schuif de bolide de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 45 minuten. Laat de cake afkoelen buiten de oven.
  9. Serveer de cake met een grote glimlach en geniet!

Bewaartip! Bewaar de cake luchtdicht verpakt in de koelkast of snijd de cake in plakken en vries deze in per stuk.

Liever een basiscake die u zelf naar smaak kunt maken? Bekijk het basisrecept voor cake.

Dit bericht is geplaatst in: Recepten, Tussendoortjes recepten, Dessert recepten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie