Boterkoek met witte chocolade fudge topping
"Rijke, smeuïge boterkoek met een onweerstaanbare topping van romige witte chocolade fudge, pure verwennerij in elke hap!"
10 min. + 30 min. oventijd

Ouderwetse stukjes boterkoek met een upgrade. Een topping van fudge met witte chocolade. Dit is een echte traktatie waar niemand nee tegen zegt.
- Aantal porties: 24 stukjes
- Bereidingstijd: Voorbereiden: 10 minuten. Baktijd: 30 minuten. Koeltijd: 5 uur. Fudge: 3 minuten.
- Keukenbenodigdheden: Bakvorm van 30×20, mengkom, weegschaal, au bain marie schaaltje, steelpan en een siliconen bakspatel
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 graden boven en onder warmte
- Kneed de bloem samen met de roomboter, witte basterdsuiker, zout en het merg tot een mooi samenhangend deegje
- Bekleed de bakvorm met bakpapier
- Stort hier het beslag in, dus dit in 4 delen zodat het verdelen makkelijker zal zijn. Druk dit aan met de bolle kant van een eetlepel en maak deze een beetje nat zodat het niet teveel plakt.
- Bak de boterkoek nu voor 30 minuten midden in de oven
- Laat de boterkoek ongeveer 30 minuten afkoelen en maak vervolgens de witte chocolade fudge.
- Smelt de witte chocolade au bain-marie
- Voeg de gecondenseerde melk toe en roer dit met een siliconen bakspatel. Zet de warmtebron uit maar blijf nog wel doorroeren. Op het begin wordt de structuur een beetje apart maar wanneer je eventjes blijft doorroeren zal dit veranderen.
- Stort de fudge nu op de boterkoek en verdeel de fudge. Doe dit voorzichtig.
- Zet de boterkoek nu in de koelkast voor minimaal 5 uur.
- Haal de boterkoek uit de vorm en snijd er blokjes van.
En dan lekker snoepen!


*Ongeveer 5 dagen bewaren in de koelkast. Hij is het lekkerst wanneer je hem een half uurtje voor serveren uit de koelkast haalt!
Opmerkingen (0)