Appeltaart havermout
De dag starten met een kommetje havermoutpap is heerlijk en voedzaam. Havermout heeft verschillende gezonde voordelen. Havermout is erg verzadigend wat betekent dat je een langer volgevoel hebt na het eten ervan. Een echte kickstart in de ochtend dus! Daarnaast bevat havermout eiwitten en mineralen zoals magnesium, en is havermout van nature glutenvrij.
Met havermoutpap kun je eindeloos variëren. Je kunt het zoet, maar ook hartig maken. In dit recept maak je het zoet en gebruik je de ingrediënten die je ook zou gebruiken bij het maken van een appeltaart. Een echt feestje in de ochtend kun je dit wel noemen!
- Aantal porties: 1
- Bereidingstijd: 10 min.
- Keukenbenodigdheden: Steelpannetje, schilmesje, snijplank, maatbeker
Bereidingswijze
- Snijd de appel in blokjes en bak deze in een koekenpan met de kaneel en suiker.
- Doe de havermout, speculaaskruiden, melk, helft van de gebakken appel, rozijnen en vanille in een steelpannetje. Warm het op tot het begint te pruttelen.
- Schep de havermout in een kom en garneer het met de overige gebakken appel, amandelschaafsel en speculoospasta. Enjoy jouw kommetje appeltaart havermout!
Opmerkingen (1)
kopje havermout
2 kopjes (plantaardige) melk
hand blauwe bessen
eetlepel diksap (ik heb meestal appel, maar perzik, blauwe bes etc zijn ook lekker)
hand geschaafde amandelen
snuf kaneel of koekkruiden
2 minuten vol vermogen in de magnetron (opletten voor overkoken!)
Klaar