Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Amaranth granola

0
(0)
Er gaat maar weinig boven verse, knapperige granola. Met dit recept maak jij zelf de lekkerste granola met amarant en verse noten. Genieten gegarandeerd!
30 min. + 2 uur wachttijd
Amaranth granola

Amaranth is een eeuwenoud gewas uit (centraal) Amerika. Het bevat veel eiwitten en is daardoor ontzettend voedzaam. Daarnaast is het rijk aan vitaminen en mineralen. Amaranth heeft een lichtzoete en nootachtige smaak. Je kunt het koken maar in dit recept poffen we het om het vervolgens toe te voegen aan granola. We combineren het met andere superfoods zoals paranoten en amandelen voor een super healthy granola.

  • Aantal porties: 6
  • Bereidingstijd: 30 min. + 2 uur wachttijd
  • Keukenbenodigdheden: hapjespan met deksel, foodprocessor en een fijne zeef

Bereidingswijze

  1. Verwarm een hapjespan met deksel op hoog vuur. Als de pan goed heet is voeg dan 3 eetlepels amaranth toe en doe de deksel terug op de pan. Laat de amaranth in ongeveer 1 minuut poffen (de amaranth zal omhoog springen en wit worden). Blijf de pan op en neer schudden zodat de amaranth niet aanbrandt. Als het grootste deel gepoft is haal dan de pan van het vuur. Haal de amaranth door een fijne zeef om de niet gepofte korrels eruit te halen. 
  2. Verwarm vervolgens de oven voor op 175 graden. 
  3. Weeg de paranoten en amandelen af en hak grof in de foodprocessor, voeg dan de haver, vijgenstukjes en amaranth toe aan de noten en pulse nogmaals zodat alles goed mengt maar de mix niet te fijn wordt. 
  4. Verwarm nu de kokosolie in een pannetje samen met de amandelpasta, maple syrup en kaneel en roer goed door.
  5. Voeg de droge en natte ingrediënten samen en schep om met een spatel zodat het natte mengsel goed over de droge ingrediënten is verdeeld.
  6. Spreid de mix uit op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak in de oven voor 15 minuten. De granola is klaar als het goudbruin kleurt. Haal de bakplaat uit de oven en laat helemaal afkoelen voordat je de granola in een luchtdichte pot bewaart. 

Tip: vervang de amandelen en paranoten door onze notenmix gruis. Zo hoef je geen foodprocessor te gebruiken en ben je nog sneller klaar met minder afwas.

amaranth granola
Dit bericht is geplaatst in: Recepten, Ontbijt recepten, Granola recepten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Elite Haver
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 4,99

Elite Haver
Elite Haver
450 gram navul
Info
De voorraad wordt opgehaald

Vaste lage prijs

4,99
 11,09/kg
500 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
5,95
 11,90/kg
6000 gram emmer
Info
De voorraad wordt opgehaald
62,50
 10,42/kg
Paranoten Raw
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 6,75

Paranoten raw
Paranoten Raw
500 gram navul
Info
De voorraad wordt opgehaald
Special Price 6,75 Regular Price 7,50
 13,50/kg
1000 gram navul
Info
De voorraad wordt opgehaald
12,95
 12,95/kg
20000 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
210,00
 10,50/kg
Amandelen Wit Raw
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 5,75

Amandelen raw wit
Amandelen Wit Raw
500 gram navul
Info
De voorraad wordt opgehaald
5,75
 11,50/kg
1000 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
11,50
 11,50/kg
1000 gram navul
Info
De voorraad wordt opgehaald
Special Price 9,95 Regular Price 11,50
 9,95/kg
12500 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
115,00
 9,20/kg