Zelfgemaakte lavendelsiroop
Deze zelfgemaakte lavendelsiroop is perfect voor de lente, helemaal vegan én verrassend makkelijk om te maken.
20 min.

Heerlijk voor in koffie, matcha, gebak, overnight oats, ontbijten, en nog veel meer!
- Aantal porties: 16 eetlepels
- Kooktijd: 3 minuten
- Afkoeltijd: 15 minuten
- Benodigdheden: klein sauspannetje, fijne zeef, hittebestendige pot of fles om de siroop in te bewaren
Bereidingswijze
- Breng in een klein sauspannetje het water, de appelsap en de lavendel aan de kook. Laat 30–60 seconden zachtjes koken en zet dan het vuur uit.
- Voeg de agavesiroop toe, roer goed door, en laat het ongeveer 15 minuten trekken.
- Afhankelijk van de kwaliteit van de lavendel kun je het tot 30 minuten laten trekken, maar controleer elke 5–10 minuten of de lavendelsmaak niet te sterk wordt (anders kan de siroop een bittere of zeepachtige smaak krijgen).
- Zeef het mengsel in een bewaarcontainer en druk voorzichtig de lavendel aan om nog wat extra smaak eruit te halen.
- Geniet van deze lavendelsiroop in je drankjes zoals koffie, matcha en limonades, bij je ontbijt zoals overnight oats, in gebak en nog veel meer!
Receptnotities
Ik gebruikte het appelsap om een vleugje honingachtige aroma toe te voegen aan de agavesiroop. Je kunt het appelsap gerust vervangen door water – het resultaat is nog steeds lekker – maar het mist dan wel een beetje van dat extra bloemige aroma dat honing heeft.
Als je geen probleem hebt met het consumeren van honing, kun je ook gewoon 120 ml water, 2 eetlepels lavendel en 120 ml honing gebruiken. Zo hoef je geen appelsap te kopen alleen voor deze lavendelsiroop!
Opmerkingen (0)