Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Turkse simit

0
(0)
Met dit simpele recept heb jij binnen een handomdraai simit klaargemaakt. Lekker als ontbijt of tussendoortje!
20 min. + 20 min. oventijd
Turkse simit

Geen idee wat simit is? Het is een ringvormig broodje, dat voor het bakken door sesamzaad wordt gehaald. Het broodje heeft iets weg van een bagel en wordt vaak gegeten als tussendoortje of ontbijt. Je kunt simit ook terugvinden bij de Turkse bakker, maar zelfgemaakt is natuurlijk het allerlekkerst!

  • Aantal porties: 6
  • Bereidingstijd: 20 min. + 20-25 min. oventijd
  • Keukenbenodigdheden: oven, mengkom, mixer met deeghaken, ondiep bord

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Voeg de gist, suiker en water toe aan een kom en laat dit even een minuutje of 10 rusten.
  3. Verdun nu de 3 el stroop met water, tot je een dun sapje hebt
  4. Voeg vervolgens op volgorde de overige ingrediënten toe aan het gistmengsel en kneed dit tot je een mooie bol deeg krijgt
  5. Laat het deeg een kwartier rusten en geef daarna vorm (zie afbeelding)
  6. Strooi de sesamzaadjes op een ondiep bord
  7. Haal het gevormde deeg door het stroopmengsel en dip daarna in de sesamzaadjes
  8. Doe de simit voor zo’n 25 minuten in de oven, tot deze goudbruin is
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Ontbijt recepten, Lunch recepten en getagged met Tarwebloem, gedroogde gist, zout

Opmerkingen (4)

Plaats een reactie
+ Lees meer - Toon minder