Tompouce Cake Sicles

Deze Tompouce Cake Sicles zijn een speelse en heerlijke variant op de klassieke tompouce. Met een romige banketbakkersroom en een knapperige ruby chocoladelaag zijn ze perfect voor feestelijke gelegenheden of als zoete traktatie bij de koffie!
- Aantal porties: voor ongeveer 12 cake sicles
- Voorbereidingstijd: ongeveer 30 minuten
- Kooktijd: 25-30 minuten ( en uitharden: ongeveer 2 uur)
- Keukenbenodigdheden: Cakevorm, bakpapier, grote kom, zeef, mixer of garde, spatel, bakplaat en cake sicle stokjes
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een cakevorm met bakpapier.
- Meng de appelmoes en suiker in een kom. Voeg de eieren en vanille-extract toe en klop tot een glad mengsel.
- Zeef de bloem en bakpoeder boven het mengsel en roer voorzichtig door. Voeg de yoghurt toe en meng tot een glad beslag.
- Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en bak gedurende 25-30 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt. Laat volledig afkoelen.
- Meng de gele roompoeder met de melk en klop tot een dikke, gladde room. Zet in de koelkast om op te stijven.
- Verkruimel de afgekoelde cake en verdeel de helft van de vorm met de cake.
- Steek een cake sicle stokje in de vorm en verdeel de banketroom over de vormen, mooi gelijkmatig verdelen en zo heb je een mooi half om half vormpje. Zet de vormen in de vriezer voor ca 2 uur.
- Smelt de ruby chocolade au bain-marie.
- Doop de cake sicles in de gesmolten ruby chocolade en laat ze op een met bakpapier beklede bakplaat uitharden.
- Serveer de cake sicles als ze volledig zijn uitgehard.











Opmerkingen (0)