Black Friday Marathon: 5% korting op ALLES!

ACTIE: Chocolade cashewnoten melk 500 gram voor maar €3,50! Klik hier!

Black Friday Marathon: 15% korting op geselecteerde ongebrande noten! Klik hier!

Black Friday Marathon: 20% korting op geselecteerde muesli & granen! Klik hier!

Black Friday Marathon: 10% korting op alle kruidnoten & pepernoten! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: Pijnboompitten 300 gram met 30% korting! Klik hier!

Black Friday Marathon: 50% korting op 500 gram bananenchips! Klik hier!

Black Friday Marathon: Tot wel 80% korting op Sale-producten! Klik hier!

Black Friday Marathon: Chocolade pinda's melk 1kg voor €4,95! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: 25% korting op kokosolie geurloos (bio) 500 ml! Klik hier!

Sticky Toffee Pudding

0
(0)
Sticky Toffee Pudding is een klassiek Brits dessert dat internationale erkenning heeft gekregen vanwege zijn rijke, zoete, sticky smaak.
20 min. + 40 min. oventijd
Sticky Toffee Pudding

Elke hap biedt een perfecte combinatie van warmte en zoetheid, waardoor het een favoriet is onder dessertliefhebbers. Ondanks de naam is het eigenlijk geen pudding zoals wij van pudding gewend zijn, maar eerder een extra zachte cake gemaakt met fijngehakte zoete dadels, overgoten met een heerlijke toffeesaus. Het smaakt het beste met vanille-ijs, custard of slagroom.

  • Aantal porties: Voor 8-10 personen
  • Bereidingstijd: 20 min. voorbereiden + 40 min. bakken
  • Keukenbenodigdheden: Oven, sauspan, bakschaal, mengkom, spatels, mixer

Bereidingswijze

1. Hak de dadels in kleine stukjes en week ze in heet water met 1 tl bakpoeder gedurende 10 minuten.

2. Pureer of prak de dadels met een vork zodra ze zacht zijn geworden.

3. Klop je boter, suiker en vanille gedurende 3-4 minuten op hoge snelheid.

4. Voeg je eieren één voor één toe, waarbij je de tweede toevoegt zodra de eerste volledig is opgenomen.

5. Voeg je droge ingrediënten toe: bakpoeder, baking soda, kaneel, zout en bloem, en meng goed

6. Voeg halverwege het mengen je dadelmengsel toe en meng tot net gecombineerd.

7. Vet een bakvorm zwaar in en giet het dadelbeslag erin.

8. Bak op 175°C gedurende 35-40 minuten of totdat de cake licht terugveert bij aanraking.

9. Terwijl de cake bakt, maak je je toffeesaus volgens het basisrecept toffeesaus.

10. Prik gaatjes in je gebakken cake en giet de helft van je toffeesaus erover.

11. Serveer de cake met de overgebleven saus en een bolletje ijs of slagroom.

Dit bericht is geplaatst in Dessert recepten, Bakrecepten, Zoete recepten en getagged met Dadels, Vanille extract, Kaneel

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie