artikelen - € 0,00

U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Stamppot Chinese kool

Geplaatst op 30 oktober 2016 door De Voedzaak | 0 reacties

Stamppot Chinese kool

Ingrediënten
Voor 6 personen

2 kg. (zoete) aardappels
1 Chinese kool
3 uien
1 paprika
2 tenen knoflook
Kerriepoeder*
Rozijnen*
Kokosmelk*
Kokosrasp*
Rijstolie of extra vierge kokosolie*

Bereidingswijze
Benodigdheden: messen, snijplank, kook- en wokpan

Snij de aardappels met schil en al in grove stukken en kook ze vervolgens in water met zout in circa 20 minuten gaar.

Snij de ui in halve ringen en pers of snij de knoflook fijn. Verhit de olie in een wokpan. Bak hierin de ui en knoflook totdat ze mooi bruin karamel van kleur zijn. Snij de paprika in stukjes en bak deze ook even mee.

Schep de Chinese kool, de rozijnen en kerriepoeder erdoorheen en roerbak nog 5 minuten.

Zodra je met een vork door de schil van de aardappel kunt prikken, is deze gaar. Giet het water af en schenk 200 ml. kokosmelk bij de aardappelen. Stamp het geheel fijn tot puree, schep het koolmengsel erbij en meng dit met de aardappelpuree. De stamppot is klaar om geserveerd te worden. Strooi wat kokosrasp er overheen en smullen maar!


Over De Voedzaak

Arianne Bakkenes is, naast coach in de jeugdhulpverlening, ook voedingsdeskundige, holistisch lifestylecoach, blogger en een enorme liefhebber van eten. Ze heeft zelf ervaren wat natuurlijke, onbewerkte voeding met je gezondheid doet en wil dat graag aan iedereen verkondigen. Met haar onderneming De Voedzaak geeft ze workshops op het gebied van gezonde voeding en schrijft ze bloggs over de kracht van puur natuur. Een feestje, bedrijfsuitje, borrel of een andere gelegenheid? Arianne verzorgt graag de verantwoorde 'bites'. Al haar maaltijden en hapjes zijn glutenvrij, E-nummervrij, vrij van geraffineerde suikers en bevatten geen dierlijke producten.

Deel dit artikel
Geef een reactie