Black Friday Marathon: 5% korting op ALLES!

ACTIE: Chocolade cashewnoten melk 500 gram voor maar €3,50! Klik hier!

Black Friday Marathon: 15% korting op geselecteerde ongebrande noten! Klik hier!

Black Friday Marathon: 20% korting op geselecteerde muesli & granen! Klik hier!

Black Friday Marathon: 10% korting op alle kruidnoten & pepernoten! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: Pijnboompitten 300 gram met 30% korting! Klik hier!

Black Friday Marathon: 50% korting op 500 gram bananenchips! Klik hier!

Black Friday Marathon: Tot wel 80% korting op Sale-producten! Klik hier!

Black Friday Marathon: Chocolade pinda's melk 1kg voor €4,95! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: 25% korting op kokosolie geurloos (bio) 500 ml! Klik hier!

Pittige kip saucijzenbroodjes met crispy chili olie

0
(0)
Niets verslaat de geur van versgebakken saucijzenbroodjes. Deze variant met kipgehakt en crispy chili-olie krijgt extra pit, umami en een vleug knoflook, terwijl kruiden en broodkruim de vulling sappig houden. Perfect als borrelhapje, lunch of comfortfood.
20 min. + 20 min. oventijd
Pittige kip saucijzenbroodjes met crispy chili olie

Er gaat weinig boven de geur van versgebakken saucijzenbroodjes uit de oven. Knapperig bladerdeeg, hartige vulling, en dat perfecte contrast tussen krokant en smeuïg. Maar deze variant met kipgehakt en crispy chili olie tilt het naar een nieuw niveau!

De chili olie zorgt voor de pit en umami smaak met een subtiel knoflookaroma, terwijl verse kruiden en broodkruim de vulling sappig houden. Perfect als borrelhapje, lunch of comfortfood op een regenachtige dag.

Aantal porties: voor 10 stuks
Bereidingstijd: 20 min. voorbereiden + 20 minuten bakken
Keukenbenodigdheden: oven, bakplaat, mengkom, koksmes en snijplank

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven op 200°C (boven-/onderwarmte) of 180°C hetelucht.
  2. Meng in een kom het kipgehakt, crispy chili olie, bieslook, peterselie, sjalot, broodkruim en één ei.
  3. Breng op smaak met een snufje zout en peper.

Tip: gebruik wegwerphandschoenen om het mengsel goed door te kneden. Zo verdeel je de chili olie gelijkmatig.

5. Vorm de saucijzen.
6. Rol het bladerdeeg uit en leg een rol gehakt op ongeveer een kwart hoogte van de rol zodat je genoeg deeg overhoudt om om de rol heen te rollen.

7. Vouw het deeg eroverheen, druk de randen goed dicht met een vork.

8. Snij de rol in stukken.
9. Klop het tweede ei los met een scheutje melk en bestrijk de bovenkant van de broodjes.
10. Bak ze in het midden van de oven in 20 -25 minuten goudbruin en gaar.
11. Laat ze een paar minuten afkoelen en geniet dan van de perfecte balans tussen knapperig en pittig.

Tips & trick:

  • Pas de pittigheid aan: Hou je van veel pit? Voeg extra chili olie toe of een snuifje chilivlokken. Voor mindere smaak, gebruik 1 eetlepel chili olie en eventueel wat olijfolie erbij.
  • Extra glans: Bestrooi de bovenkant met sesamzaadjes of nigellazaad voor een bakkerij-look.
  • Meal prep tip: Maak een dubbele portie, vries de ongebakken broodjes in (op bakpapier). Je kunt ze daarna rechtstreeks vanuit de vriezer bakken. Voeg 5 minuten baktijd toe.

Variatie tips:

  • Aziatische twist: voeg 1 theelepel sojasaus en een beetje geraspte gember toe aan de vulling.
  • Midden-Oosterse vibe: gebruik koriander, komijn en een snuf kaneel in plaats van chili olie.
  • Kaasliefhebbers: stop een klein blokje cheddar of feta in het midden van elk rolletje. Smelt heerlijk samen met de kipvulling.
  • Mini-party versie: snijd de rol in kleinere stukjes voor borrelhapjes.

Opmerkingen (0)

Gebruikte ingrediënten