Pecannoten roosteren

5 reviews
Pecannoten zijn rauw al erg lekker, maar als u ze kort roostert komt de heerlijke notensmaak nog beter tot zijn recht. Lees hier hoe u pecannoten roostert.
15 min.
Pecannoten roosteren

Pecannoten zijn een van de lekkerste noten om rauw te eten. Ze zitten boordevol eiwitten en zijn ideaal om door het ontbijt te doen, om mee te bakken of om zo uit het vuistje te eten. Ondanks het feit dat ze rauw al erg lekker zijn, worden ze nóg lekkerder als u ze kort roostert. Door de pecannoten kort te roosteren komt de smaak beter naar voren en is de heerlijke notensmaak beter te proeven.

Zelf pecannoten roosteren

Het roosteren van rauwe pecannoten heeft veel voordelen ten opzichte van het kopen van kant en klare geroosterde pecannoten. Bij het roosteren bepaalt u zelf hoe lang u ze roostert, hoeveel zout u toevoegt en welke kruiden u toevoegt. Kortom: u heeft volledig zelf in de hand hoe u de pecannoten roostert en welke ingrediënten u wel en niet toevoegt.

Stappenplan pecannoten roosteren in de oven

  1. Haal de bakplaat uit de oven en bedek deze met bakpapier.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  3. Verspreid de rauwe pecannoten over de bakplaat en let op dat de noten op één laag liggen (en dus niet op elkaar liggen).
  4. Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en laat ze 5 minuten roosteren.
  5. Haal de bakplaat uit de oven en draai alle noten om. Plaats de bakplaat daarna andersom terug zodat alle pecannoten dezelfde verhitting ondergaan.
  6. Als het goed is zijn de noten na nog eens 5 minuten bruin gekleurd en is de geur van geroosterde noten goed te ruiken. Eventueel kunt u een nootje proeven om te controleren of hij gaar is.
  7. Als de pecannoten klaar zijn haalt u de bakplaat meteen uit de oven en laat u ze afkoelen in een andere schaal. Laat ze vervolgens minimaal 60 minuten afkoelen.

De lekkerste geroosterde pecannoten maken

Om te zorgen dat de noten op zijn lekkerst zijn is het belangrijk dat u ze na het roosteren voldoende de tijd geeft om af te koelen. Tijdens het verhitten komen de natuurlijke oliën in de pecannoot vrij, bij het afkoelen geeft u de noten de tijd om de oliën weer te absorberen. Dit zijn gezonde oliën die zorgen voor de heerlijke smaak en knapperige structuur.

Na het roosteren kunt u er voor kiezen om zout en eventuele kruiden toe te voegen voor wat extra smaak, maar dit is niet nodig. Bewaar de geroosterde pecannoten in een goed afsluitbare verpakking.

Aan de slag met pecannoten roosteren

Bent u benieuwd naar de heerlijke smaak en de geur van zelf geroosterde pecannoten? Bestel uw rauwe pecannoten dan gemakkelijk online bij denotenshop.nl.

Dit bericht is geplaatst in: Recepten, Tussendoortjes recepten, Snacks recepten