Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt
95% van 100
9.5 / 10
Toon alle reviews

Pecannoten roosteren

3.3
(9)
Pecannoten zijn rauw al erg lekker, maar als u ze kort roostert komt de heerlijke notensmaak nog beter tot zijn recht. Lees hier hoe u pecannoten roostert.
15 min.
Pecannoten roosteren

Pecannoten zijn heerlijk om rauw te eten, maar ook geschikt om toe te voegen aan ontbijt, salades of om mee te bakken. Door ze kort te roosteren komt de volle, nootachtige smaak nog beter tot zijn recht. Een veelzijdige noot voor dagelijks gebruik!

Zelf pecannoten roosteren

Het roosteren van rauwe pecannoten heeft veel voordelen ten opzichte van het kopen van kant en klare geroosterde pecannoten. Bij het roosteren bepaalt u zelf hoe lang u ze roostert, hoeveel zout u toevoegt en welke kruiden u toevoegt. Kortom: u heeft volledig zelf in de hand hoe u de pecannoten roostert en welke ingrediënten u wel en niet toevoegt.

Stappenplan pecannoten roosteren in de oven

  1. Haal de bakplaat uit de oven en bedek deze met bakpapier.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  3. Verspreid de rauwe pecannoten over de bakplaat en let op dat de noten op één laag liggen (en dus niet op elkaar liggen).
  4. Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en laat ze 5 minuten roosteren.
  5. Haal de bakplaat uit de oven en draai alle noten om. Plaats de bakplaat daarna andersom terug zodat alle pecannoten dezelfde verhitting ondergaan.
  6. Als het goed is zijn de noten na nog eens 5 minuten bruin gekleurd en is de geur van geroosterde noten goed te ruiken. Eventueel kunt u een nootje proeven om te controleren of hij gaar is.
  7. Als de pecannoten klaar zijn haalt u de bakplaat meteen uit de oven en laat u ze afkoelen in een andere schaal. Laat ze vervolgens minimaal 60 minuten afkoelen.

De lekkerste geroosterde pecannoten maken

Om optimaal van de smaak van pecannoten te genieten, is het belangrijk om ze na het roosteren goed te laten afkoelen. Tijdens het verhitten komen de natuurlijke oliën vrij, en door ze rustig te laten afkoelen, kunnen deze weer opgenomen worden. Dit draagt bij aan een volle smaak en een knapperige textuur.

Na het roosteren kunt u er voor kiezen om zout en eventuele kruiden toe te voegen voor wat extra smaak, maar dit is niet nodig. Bewaar de geroosterde pecannoten in een goed afsluitbare verpakking.

Aan de slag met pecannoten roosteren

Bent u benieuwd naar de heerlijke smaak en de geur van zelf geroosterde pecannoten? Bestel uw rauwe pecannoten dan gemakkelijk online bij denotenshop.nl.

Dit bericht is geplaatst in Recepten, Tussendoortjes recepten, Snacks recepten en getagged met Pecannoten

Opmerkingen (0)