Oranje muffins

2 reviews
Het is bijna Koningsdag daar horen natuurlijk overheerlijke oranje muffins bij! Zit je er klaar voor? De muffins zijn heel smeuïg én extra lekker door het accent van sinaasappel én voor de echte liefhebber een bite van witte chocolade.
Baktijd wordt geladen...
Oranje muffins

De topping hebben we gemaakt van Instant cream. Heb je dit wel eens gebruikt? Ik kan het je aanraden! Het is niet zo vet als slagroom, heerlijk zoet en je kan er hele mooie toeven mee maken als versiering van cupcakes, muffins, taarten en cakes. Een musthave om in huis te hebben!

Heb je dit niet in huis? Gebruik dan gerust slagroom of boter crème!

  • Aantal porties: Voor 9 muffins.
  • Bereidingstijd: 20 min. + 25 min. oventijd.
  • Keukenbenodigdheden: Oven, 9 muffinvormpjes, muffin bakvorm voor 9 muffins, 2 mengkommen, mixer, spatel, rasp, ijsscoop en een spuitzak met spuitmondje.

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden onder- en bovenwarmte of 160 graden hetelucht.
  2. Zet 9 muffinvormpjes in een muffinbakvorm.
  3. Klop de eieren, gesmolten kokosolie, melk en de vanille goed door elkaar, net zolang totdat het een schuimig mengsel is geworden.
  4. Roer in een andere mengkom de (glutenvrije) bloem, suiker, zout en bakpoeder door elkaar. Spatel het geklopte eiermengels doorheen. Spatel net zolang door elkaar totdat je geen klontjes meer ziet.
  5. Rasp ½ sinaasappel en roer de rasp door het beslag, voeg eventueel ook de witte chocolade druppels toe.
  6. Gebruik een ijsscoop om het muffin beslag in de vormpjes te plaatsen.
  7. Bak de muffins in zo’n 20 a 25 minuten goudbruin. Laat ze volledig afkoelen buiten de oven.
  8. Ga ondertussen aan de slag met het maken van de topping. Doe alle ingrediënten bij elkaar en mix dit tot een stevig geheel in zo’n 3 minuten. Voeg eventueel iets meer kleurstof toe als jouw kleur nog niet zo felgekleurd oranje is.
  9. Doe de instant cream in een spuitzak met een spuitmondje en spuit mooie toeven op de afgekoelde muffins.
  10. Genieten maar!

Bewaartip! Je kan de muffins zo’n 3 a 4 dagen bewaren in de koelkast.

oranje muffins
Dit bericht is geplaatst in: Bakrecepten, Zoete recepten, Dieet

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Himalaya zout fijn wit
De Notenshop
Waardering:
98% of 100

Vanaf 1,50

Himalaya zout fijn wit
Himalaya zout fijn wit
500 gram BV
Info
Op voorraad
1,50
 3,00/kg
25000 gram baal
Info
Op voorraad
49,95
 2,00/kg
Vanille Extract (100 gram)
De Notenshop
Waardering:
96% of 100
23,95
Niet op voorraad
Kokosolie Geurloos (Biologische) 500 ml
Bio
Kokosolie Geurloos (Biologische) 500 ml
We're Nuts About
Waardering:
96% of 100
3,95
Stevia Brown (400 gram)
Greensweet Stevia
Waardering:
89% of 100
9,95
Bakpoeder
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 2,25

Bakpoeder
Bakpoeder
150 gram
Info
Op voorraad
2,25
 15,00/kg
10000 gram baal
Info
Op voorraad
34,95
 3,50/kg
20000 gram baal
Info
Niet op voorraad
Geef een seintje
68,95
 3,45/kg
Instant Cream
De Notenshop
Waardering:
100% of 100

Vanaf 6,50

Instant cream poeder
Instant Cream
1000 gram BV
Info
Niet op voorraad
Geef een seintje
6,50
 6,50/kg
15000 gram baal
Info
Op voorraad
71,95
 4,80/kg
Provamel sojadrink ongezoet
Bio
Provamel Sojadrink Ongezoet (1000 ml)
De Notenshop
Waardering:
80% of 100
2,19