artikelen - € 0,00

U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Oranje Boven!

Geplaatst op 25 april 2017 door Oh MY Pie | 0 reacties

Oranje Boven!

Koningsdag zonder smakelijke traktatie is natuurlijk geen Koningsdag. Deze Oranje Rakkers zijn vele malen voedzamer dan de welbekende tompouce of de oranje moorkop. De taartjes zijn vol van smaak en geven ook nog eens een verzadigd gevoel.

Stroop de mouwen alvast maar op en ga snel aan de slag met het recept!

Wat heb je nodig?

4 dessertvormpjes van of 1 springvorm a 16 cm

Ingrediënten:

Voor de bodem:

  • 100 gr amandelmeel
  • 4 Medjoul dadels
  • 1 tl Ceylon kaneel
  • snufje zout
Vulling:
  • 500 gr kwark, kokos yoghurt of Griekse yoghurt
  • 5 blaadjes of 3 gr agar agar
  • scheutje citroensap
  • 0,5 tl vanillepoeder
  • 3 el agavesiroop of ahornsiroop
Topping:
  • 150 gr mango
  • 100 gr gekookte wortel
  • 3 blaadjes gelatine of 2 gr agar agar
Aan de slag!
  1. Verwarmd de oven voor op 175 graden. Vet de randen van de dessertvormpjes in of bekleed de bodem van de grote springvorm met bakpapier.
  2. Ontpit de sappige Medjoul dadels en kneed dit samen met het amandelmeel, kaneel, zout en het zoetmiddel tot een mooie deegbaal.
  3. Plaats de dessert vormpjes op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel het deeg over de vormpjes. Gebruik je een grote springvorm? Verdeel het deeg over de bodem.
  4. Schuif de bodem(s) voor zo'n 5 a 10 minuten de voorverwarmde oven in voor een bruiningskuurtje.
  5. Laat deze vervolgens afkoelen en ga verder met de vulling.
  6. Doe de yoghurt in een mengkom samen met de vanille, het zoetmiddel en het citroensap.
  7. Gebruik je gelatine? Week de blaadjes gelatine in een kommetje met koud water. Knijp de gelatine uit wanneer deze week geworden is. Verwarm de gelatine met 2 eetlepels van het yoghurtmengsel en roer dit goed door elkaar. Voeg nu beetje bij beetje het yoghurtmengsel toe aan de verwarmde gelatine. Blijf ondertussen goed roeren om klontjes te voorkomen. Ga door naar stap 9.
  8. Gebruik je agar agar? Roer de agar agar met enkele eetlepels water door elkaar en kook dit zo’n 2 minuten in een pannetje. Schenk hier de  yoghurt bij en roer het mengsel goed door elkaar. Verwarm het mengsel nog even zodat de agar agar goed kan binden.  Haal het pannetje van het vuur.
  9. Verdeel deze hagelwitte vulling over de bodem(s) en schuif de Bolide(s) de koelkast in zodat de vulling kan opstijven.
  10. Pureer ondertussen de mango en gekookte wortel tot mousse.
  11. Gebruik je gelatine? Week de blaadjes gelatine in een kommetje met koud water. Knijp de gelatine uit wanneer deze week geworden is. Verwarm de gelatine met 2 eetlepels van het oranjemengsel en roer dit goed door elkaar. Voeg nu beetje bij beetje het oranjemengsel toe aan de verwarmde gelatine. Blijf ondertussen goed roeren om klontjes te voorkomen. Ga door naar stap 13.
  12. Gebruik je agar agar? Roer de agar agar met enkele eetlepels water door elkaar en kook dit zo’n 2 minuten in een pannetje. Schenk hier het oranjemengsel bij en roer het mengsel goed door elkaar. Verwarm het mengsel nog even zodat de agar agar goed kan binden.  Haal het pannetje van het vuur.
  13. Verdeel het oranjemengsel over de taart(jes) en laat deze opstijven in de koelkast.
  14. Als de topping stevig genoeg is kun je de taart(jes) lossnijden door met een scherp mes van boven naar bewegen opzij te bewegen. Duw de taartjes los en geniet met volle teugen!
  15. Ik versierde de taartjes met eetbare Afrikaantjes voor een elegante verschijning.

Over Oh MY Pie

Wie is dan die dame achter ‘Oh My Pie?’ Ik ben Marike een enthousiaste, creatieve en vrolijke meid van 28 lentes jong. In het dagelijkse leven werk ik in het VMBO. Naast het lesgeven is ben creatief met woorden, schilderen en met taarten. Door de diagnose coeliakie heb ik mijn leven drastisch aan moeten passen. Ik weet van mijn glutenvrije ‘last’ een feestje te maken in de keuken. Met passie en creativiteit maak ik van enkele pure ingrediënten prachtige creaties. Zowel hartig als zoet gaan er in als koek! Voor De Notenshop maak ik regelmatig recepten en schrijf ik informatieve blogs, dat is echt een feest om te doen! Deze deel ik dan ook graag met jullie, zodat ook jij aan de slag kan gaan in de keuken! Neem gerust een kijkje op mijn website: www.ohmypie.nl Of volg mij via Facebook: www.facebook.com/ohhmypie of Instagram: www.instagram.com/oh.my.pie

Deel dit artikel
Geef een reactie