Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Herfstige wentelteefjes met abrikoos-kardemon compot

4
(1)
Deze wentelteefjes zijn heerlijk voor een herfstige regenachtige dag. Wist je dat je wentelteefjes het beste maakt met oud brood? Dat neemt het beslag makkelijker op.
25 min.
Herfstige wentelteefjes met abrikoos-kardemon compot

De compote in dit recept is heerlijk verwarmend en bevat herfstige smaken door de abrikoos en kardemon. Tip: maak een dubbel portie van deze compote om op je brood te smeren of bij de yoghurt te eten.

  • Aantal: 2 porties
  • Bereidingstijd: 25 min
  • Keukenbenodigdheden: Steelpannetje met deksel, koekenpan

Bereidswijze

  1. Was de abrikozen en appel. Ontpit de abrikozen door in kwarten te snijden. Schil de appel en snijdt het klokhuis eruit. Snijd dan in grove stukken.
  2. Kneus de kardemom pods en rooster op laag vuur in een droog steelpannetje tot de geur vrijkomt. Voeg hier de appel, abrikozen en 1 el donkere basterdsuiker aan toe. Snijdt een mandarijn doormidden en knijp het sap er uit boven de pan. Leg dan de deksel op de pan zodat de compote niet droog kookt en laat sudderen op laag vuur voor 10 min. Laat dan nog rustig staan voor 5 minuten zonder deksel om de compote te laten dikken.
  3. Bereid ondertussen het wentelteefjes beslag. Breek 1 ei in een diep bord en voeg hier de melk aan toe. Klopt dit los met een vork. Snijd vervolgens het vanillestokje over de lengte door de helft. Schraap met een mes de vanille uit het stokje en voeg dit bij het beslag. Roer het wentelteefjes beslag nogmaals door en leg het brood er in.
  4. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met een beetje boter. Draai ondertussen het brood om in het beslag en leg dan de wentelteefjes in de koekenpan. Bak aan beide kanten goudbruin. Herhaal voor de volgende wentelteefjes.
  5. Serveer twee wentelteefjes met de compote en garneer met pompoenpitten (optioneel: serveer met wat yoghurt.)
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Ontbijt recepten, Lunch recepten en getagged met vanillestokje, kardemom

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Pompoenpitten Raw
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 3,95

Pompoenpitten Raw
Pompoenpitten Raw
500 gram navul
Info
De voorraad wordt opgehaald
3,95
 7,90/kg
1000 gram navul
Info
De voorraad wordt opgehaald
Special Price 6,75 Regular Price 6,95
 6,75/kg
1000 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
7,25
 7,25/kg
15000 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
95,95
 6,40/kg
Vanillestokjes (3 stuks)
De Notenshop
Waardering:
93% of 100
6,95