Gezond bananenbrood

0 review
Van dit gezonde bananenbrood met appelstukjes kan je zorgeloos van blijven genieten! Met dit recept maak je binnen een handomdraai een heerlijke snack.
10 min. + 40 min. oventijd
Gezond bananenbrood

Niets zo lekker als een verse plak bananenbrood bij de koffie als ontbijt. Met dit eenvoudige recept scoor je hoe dan ook punten!

  • Aantal porties: 10 -12
  • Bereidingstijd: 10 minuten + 45 minuten baktijd
  • Keukenbenodigdheden: mengkom, spatel, cakevorm #20 cm

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier.
  2. Prak de banaan fijn en ontdoe de medjoul dadels van hun pit en snijd in grove stukjes.
  3. Roer de eieren en de yoghurt los en roer dit door de geprakte banaan en dadel stukjes heen.
  4. Schep het meel, bakpoeder, kaneel en appel stukjes door het beslag totdat je geen klontjes meer hebt.
  5. Giet het beslag in het cakeblik en bak in 40 a 45 gaar.
  6. Laat even afkoelen voordat je het brood aansnijdt.
  7. Dit bananenbrood is goed in te vriezen en blijft 2 a 3 dagen lekker in een goed afgesloten trommel in de koelkast.
Dit bericht is geplaatst in: Recepten, Tussendoortjes recepten, Snacks recepten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Dadels Medjoul Superjumbo Premium
Dadels Medjoul Superjumbo Premium De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 6,95

Boekweitmeel
Boekweitmeel De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 2,25

Gedroogde appel stukjes
Gedroogde appel stukjes De Notenshop
Waardering:
91% of 100

Vanaf 2,25

Gemalen ceylon kaneel van De Notenshop
Ceylon Kaneelpoeder (100 gram) De Notenshop
Waardering:
96% of 100
4,25