Geroosterde wortels uit de oven met hummus

0 review
Deze geroosterde wortels uit de oven zijn een super gemakkelijk bijgerecht. De wortels zijn zo klaar!
10 min. + 45 min. oventijd
Geroosterde wortels uit de oven met hummus
  • Aantal porties: 4
  • Bereidingstijd: 10 minuten + 45 oventijd
  • Keukenbenodigdheden: ovenschaal, aluminiumfolie, mengkom, spatel

Zo maak je de geroosterde wortels

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de wortels in de breedte in maar snijd ze niet helemaal door. Meng in een kleine kom de olijfolie met de honing, komijn, tijm en knoflookpoeder.
  • Leg de wortels in een ovenschaal. Verdeel de gekruide olijfolie over de wortels en breng op smaak met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie.
  • Bak de wortels 35-45 minuten in de oven of totdat ze goed gaar zijn.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur zonder olie en rooster de pijnboompitten/amandelschaafsel goudbruin. Snijd de peterselie fijn.
  • Verdeel de hummus over een schaal of diepbord. Leg de geroosterde wortels erboven op en garneer met de pijnboompitten/amandelschaafsel, peterselie en cranberries/granaatappel pitjes.
Dit bericht is geplaatst in: Bijgerechten, Kerst recepten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Cranberry's heel
Cranberry's heel De Notenshop
Waardering:
93% of 100

Vanaf 4,75

Pijnboompitten
Pijnboompitten De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 10,95