Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Gefrituurde rijstvellen met gebakken rijst en komkommersalsa

0
(0)
Blaas jouw tafelgasten omver met dit simpele, maar bijzondere hapje! Krokante gefrituurde rijstvellen met gebakken rijst en frisse salsa.
25 min.
Gefrituurde rijstvellen met gebakken rijst en komkommersalsa

Je kent ze vast: rijstvellen. Ze worden meestal gebruikt om springrolls mee te maken maar je kunt er allerlei kanten mee op. Je kan ze bijvoorbeeld ook frituren waardoor je een super knapperig, soort kroepoek achtig bootje krijgt die je met allerlei lekkers kunt vullen. Leuk als borrelhapje of voorgerecht. 

  • Aantal porties: 20 stuks
  • Bereidingstijd: 25 min.
  • Keukenbenodigdheden: (frituur)pan

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Snijd de wortel en champignons in kleine blokjes, de knoflook fijn, en de bosui in dunne ringen.
  3. Verhit een koekenpan op het vuur met een scheut zonnebloemolie.
  4. Voeg de knoflook, het witte gedeelte van de bosui, wortel en champignons toe en bak totdat alles gaar is.
  5. Verhit ondertussen ook een pan die geschikt is om in te frituren met een flinke laag zonnebloemolie.
  6. Snijd de komkommer en mango in kleine blokjes, de rode peper fijn en de blaadjes munt in dunne reepjes.
  7. Meng alle ingrediënten uit stap 6 samen met het limoensap en zet apart.
  8. Voeg bij de pan waar alle groenten in zitten de sambal, sojasaus en ketjap toe en verwarm kort mee.
  9. Voeg dan de rijst toe en schep goed om zodat de rijst volledig bruin is gekleurd.
  10. We gaan nu de rijstvellen frituren! Om te testen of de olie warm genoeg is gooi je een klein stukje van een rijstvel in de olie, de rijstvellen hebben echt maar een paar seconde nodig om uit te zetten tot een soort kroepoek. Knip de rijstvellen in 4en (je kunt ook rondjes knippen zoals te zien is op de foto) en frituur ze 1 voor 1 zeer kort. Laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier.
  11. Schep wat rijs in de gefrituurde rijstvellen, daarna wat komkommersalsa, het groene gedeelte van de bosui en vervolgens wat van de ‘everything but the bagel seasoning’.
  12. Serveer direct en eetsmakelijk! 

Opmerkingen (2)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Zilvervliesrijst
Bio