20% korting op gebrande noten! Alleen 25 & 26 juli   |  OP = OP

Elke 2e pot Verse pindakaas bio met -50% korting! Klik hier!

Coleslaw

0
(0)
Een barbecue is niet compleet zonder deze heerlijke coleslaw, snel en makkelijk te maken als bijgerecht of als topping op je broodje!
15 min.
Coleslaw

Coleslaw is een gerecht met een voor ons grappige historie. Het is zo oud als Rome, en werd in zijn min of meer huidige versie in de 17e eeuw door Nederlanders meegebracht naar New York toen zij zich daar vestigden. In de laatste tien jaar is Amerikaans barbecueën in Nederland mateloos populair geworden en zo kwam de coleslaw weer terug overgewaaid van Amerika naar Nederland.

Het is een makkelijk bijgerecht, klassiek op een broodje pulled pork, heerlijk op een fish taco of gewoon als side salad bij een BBQ. Voor coleslaw kun je een basis van witte kool of een combinatie van verschillende soorten kool gebruiken, zoals spitskool en rode kool. Je kunt de coleslaw goed van tevoren klaarmaken en met wat kleine aanpassingen geef je er je eigen draai aan.

Tip: Voor een supersnelle coleslaw hack of kleinere hoeveelheid kun je een zakje voorgesneden kool en wortel gebruiken. 

  • Aantal porties: 8-10 personen
  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Keukenbenodigdheden: mandoline (optioneel), kom

Bereidingswijze

  1. Zet alle ingrediënten klaar. 

2. Snij de kool in kwarten, verwijder de kern en snij de kool ragfijn met een mandoline of scherp keukenmes.

3. Maak de wortel schoon en snij eerst in linten en daarna in kleine reepjes (julienne).

4. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Proef en breng naar wens verder op smaak.

5. Meng de fijngesneden kool en wortel in een ruime kom met de dressing. Dit gaat het beste met schone handen, zodat je de dressing een beetje in kunt masseren. 

6. Zet de coleslaw bij voorkeur minimaal 30 minuten (tot 24u) in de koelkast, zodat de smaken in kunnen trekken.

Tropical coleslaw, coleslaw met jalapeño en andere variaties 

Met dit basisrecept voor coleslaw kun je alle kanten op. Kool en wortel vormen de basis, maar eigenlijk zijn er geen regels. Maak bijvoorbeeld een tropical coleslaw door kleine blokjes ananas, een pepertje en grofgehakte koriander toe te voegen. Of wat dacht je van een Japanse coleslaw met wasabi, gember, sojasaus en gefrituurde uitjes?

Voor een light versie kun je de helft (of alle) mayonaise vervangen door yoghurt. Voor een vegan coleslaw kun je een plantaardige mayonaise en mosterdpoeder in plaats van mosterd gebruiken. Je kunt de mayonaise ook weglaten en vervangen door een dressing van olie en azijn.

Dit bericht is geplaatst in Recepten, Salade recepten, Basisrecepten en getagged met Zout, Peper, wortel

Opmerkingen (0)

Gebruikte ingrediënten
Zeezout fijn
De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 1,25

Fijn zeezout
Zeezout fijn
La Bio Idea Citroensap
Bio
La Bio Idea Citroensap 200 ml
De Notenshop
Waardering:
96% of 100
1,19